myPOS biedt ondernemers de mogelijkheid om overal pin- en creditcardbetalingen te accepteren. In tegenstelling tot veel andere aanbieders rekenen wij geen service- of abonnementskosten maar wel een scherp, laag tarief voor pinpastransacties.

Onze pinautomaten zijn uiterst betaalbaar, (vanaf 99 euro ex. BTW) en standaard voorzien van Wifi en een simkaart die werkt in Nederland, België en zelfs alle andere landen van Europa. Dit maakt onze betaaloplossing extra geschikt voor ambulante ondernemers zoals koeriers, horecaondernemers, taxichauffeurs en marktkooplui.

Een volledig overzicht van alle voordelen van een myPOS pinautomaat en myPOS account;

 • Accepteer probleemloos alle bekende pinpassen en creditcards
 • Geen servicecontract, geen abonnementskosten en geen installatiekosten
 • Zelfstandige pinautomaten vanaf 99 euro ex. BTW geen app of andere software noodzakelijk en met of zonder bonprinter
 • Gratis SIM kaart met onbeperkte data zodat u de pinautomaat overal kunt gebruiken
 • Directe uitbetaling van transacties op uw myPOS account, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Overboekingskosten van myPOS account naar IBAN € 3.
 • Scherp transactietarief in NL: Nederlandse ondernemers accepteren Maestro (pinpas)transacties vanaf 13 tot 25 cent, vPay pinpassen voor 25 cent en de meeste Europese creditcards voor 2,5%. Naar eigen keuze is er een optionele tweede tariefstructuur van 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards.
 • Scherp transactietarief ook in BE: Belgische ondernemers betalen een vast laag bedrag van 25 cent per Bancontact (pinpas)transactie. Voor een bedrag lager dan 10 euro zelfs maar 8 cent. Voor de meeste Europese creditcards ligt het tarief op 1,75%.
 • Ondersteuning voor DCC (Dynamic Currency Conversion) voor het accepteren of zelfs beheren van vreemde valuta. Lees hier meer over de mogelijkheden
 • Standaard ondersteuning voor NFC- contactloos betalen, retourpinnen, pre-autorisatie en MO/TO betalingen (mail to order/ telephone to order)
 • Voldoet aan de modernste veiligheidseisen en wetgeving op Nederlands, Belgisch en Europees niveau.
 • Geen installatiekosten, abonnementen of servicecontract

Het prijsmodel van mijnPIN is transparant voor zowel kleine als grote ondernemers. U betaalt uitsluitend voor wat u gebruikt middels een tarief per transactie. Ook het assortiment myPOS betaalterminals is overzichtelijk en scherp geprijsd.

U kunt kiezen uit een compacte myPOS Mini zonder bonprinter voor 99 euro ex. BTW. Onze favoriet is echter de myPOS Combo pinautomaat, voorzien van een bonprinter voor 249 euro ex. BTW. Deze automaat is qua werking en functies zeer goed vergelijkbaar met pinautomaten die men ziet bij grote ketens zoals tankstations en supermarkten. We hebben zelfs een slimme pinautomaat in ons assortiment, voorzien van Google Android en een groot, gebruiksvriendelijk touchscreen.

Al onze pinautomaten zijn standaard voorzien van een multi-provider simkaart met onbeperkte data. U kunt dus zonder meerkosten, onbeperkt draadloos betalingen verrichten. Dit is volledig kosteloos, naast verbruikskosten betaalt u dus geen abonnementskosten, datakosten, installatiekosten of servicekosten.

Onze automaten zijn zeer scherp geprijsd, zo is men bij concurrent CCV of de Rabobank zomaar 800 euro kwijt voor een draadloze pinautomaat. Daarnaast zijn er installatiekosten, servicekosten en abonnementskosten waardoor u makkelijk meer dan 1000 euro kwijt bent in het eerste jaar en dan heeft u nog geen transactie geaccepteerd.

Kijk voor een volledige vergelijking en een overzicht van al onze kosten in het tarievenoverzicht.

Tariefstructuren pintransacties

U maakt een keuze uit een variabele of vaste tariefstructuur

Onze diensten kenmerken zich door de eenvoudige en overzichtelijke tarieven. U betaalt uitsluitend voor gebruik en zit niet vast aan abonnementen of servicecontracten. Hieronder vind u een helder overzicht van de transactiekosten bij gebruik. Sinds deze zomer kunnen Nederlandse ondernemers profiteren van staffelkortingen.

Tarieven Nederland

U kunt kiezen uit twee tariefstructuren. Een variabel tarief van 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Maestro, V Pay, Mastercard en Visa of een vast tarief van 13 tot 25 cent voor Maestro en 25 cent voor V Pay (pinpas)transacties, 2,5% voor alle Mastercard en Visa creditcards.

De hoogte van het vaste tarief is afhankelijk van uw aantal maandelijks transacties. Standaard betaalt u 25 cent per transactie, boven de 150 transacties per maand betaald u 17 cent. Verwerkt u meer dan 500 transacties per maand betaalt u 13 cent.

Kijk voor een volledig overzicht van de tarieven en voorwaarden op de tariefpagina.

Tarieven België

Belgische ondernemers betalen een vast laag tarief van 25 cent per bancontact (pinpas)transactie. Voor transacties onder de 10 euro is dit zelfs maar 8 cent. Voor alle andere Europese Maestro, V Pay, Mastercard en Visa creditcards en pinpassen betaalt u 1,75% van het transactiebedrag.

Kijk voor een volledig overzicht van de tarieven en voorwaarden op de tariefpagina.

Volwaardige pinautomaten zonder app of extra software

Wanneer u een myPOS betaalterminal aanschaft krijg u een echte, volwaardige mobiele betaalterminal met een eigen besturingssysteem en ingebouwde simkaart en WIFI. Dit is niet te vergelijken met de kaartlezers die u bij partijen zoals iZettle, Sumup of de Rabobank krijgt die u nog moet koppelen aan uw mobiele telefoon.

U hoeft dus geen lastige apps of software in te stellen of up-to-date te houden. Een betaling verrichten met een myPOS terminal gaat bovendien erg eenvoudig. U toetst het bedrag in, de klant voert pas en pincode in. Na enkele seconden krijgt u het resultaat van de transactie te zien en kunt u de bon smsen, e-mailen of printen. Bedragen staan onmiddellijk op uw myPOS account, 7 dagen per week 24 uur per dag.

Hieronder vindt u andere kenmerken van onze scherp geprijsde, volwaardige betaalterminals.

Contactloos NFC betalen op myPOS betaalterminal met PIN, creditcard en mobiel

Internetverbinding

De myPOS betaalautomaat is standaard voorzien van GPRS en WIFI en stuurt transactiegegevens op deze manier veilig naar de financiële instelling. Uniek is dat u van ons een simkaart krijgt die onbeperkt data levert en werkt in heel Europa, u hoeft dus nooit opnieuw een simkaart te activeren of beltegoed op te waarderen. De simkaart is multi-provider en werkt zowel met KPN als Vodafone waardoor u nooit zonder bereik zit.

Na de snelle installatie en activatie kunt u direct pin- en creditcardbetalingen accepteren. U hoeft geen app of andere software te installeren om betalingen te accepteren. Onze oplossing is eenvoudig, voordelig en 100% mobiel.

Geaccepteerde pinpassen en creditcards

Met myPOS betaalautomaten accepteert u alle denkbare betaalpassen en betaalmethoden, van American Express, Visa en Mastercard tot Samsung en Apple Pay. Voor sommige ongewone creditcardaanbieders zoals American Express, JCB en Union Pay kunnen wel afwijkende tarieven gelden.

Kijk voor meer informatie over de verschillende betaalkaarten en betaalproviders op de pagina geaccepteerde betaalkaarten. Kijk voor een volledig overzicht van alle transactiekosten per betaalmethode op de tarievenpagina.

Contactloos betalen

De myPOS betaalterminals ondersteunen natuurlijk ook contactloos betalen. Dankzij de ingebouwde NFC reader onder het scherm rekenen klanten eenvoudig bedragen tot 25 euro af zonder pincode.

Deze methode werkt bij alle bekende methoden zoals PayWave van Visa, PayPass van Mastercard, de mobiele pas in de apps van ING Bank, ABN AMRO en de Rabobank en natuurlijk bij Apple en Samsung Pay.

Retourpinnen / refunds

Met de ondersteuning van retourpinnen heeft de mogelijkheid om elektronische geld terug te betalen aan uw klanten zonder de bankgegevens. De klant stopt simpelweg zijn pinpas terug in het apparaat waarna men via de myPOS betaalautomaat het bedrag kunt terugstorten.

Retourgepinde bedragen worden de eerstvolgende werkdag teruggestort naar de bankrekening van de klant, dus niet tijdens feestdagen of in het weekend. De functie retourpinnen kunt u handmatig aan of aanzetten in uw account. Lees hier meer over de voorwaarden en mogelijkheden van retourpinnen.

Pre-authorisatie van creditcards

Voor hotels, motels, kamerverhuurders en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie functionaliteit. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en of het limiet wel toereikend is. De pre-autorisatie is geen betaling, maar een check. De pre-autorisatie is een tijdelijke inhouding van een bepaald bedrag, vaak gelijk aan één of twee nachten van de boeking. De pre-autorisatie kunt u altijd later omzetten in een betaling of annuleren mocht er op een andere manier betaald worden. Beschikbaar als u actief bent in de branches met de volgende Merchant Category Codes (MCC):

 • MCC 7011 (Lodging, Hotels, Motels, Resorts)
 • MCC 4722 (Travel Agencies and Tour Operators)
 • MCC 7512 (Automobile Rental Agency. not elsewhere classified)
 • MCC 4457 (Boat Leases and Boat Rentals)

De kosten van een pre-autorisatie zijn:

 • Een pre-autorisatie omzetten in een betaling: gratis, u betaalt alleen het normale transactietarief.
 • Annuleren van een pre-autorisatie: 0,5% van de transactiewaarde.

Mail Order Telefophone Order (MOTO)

Bij MOTO (Mail/Phone Order) transacties worden de transactiegegevens handmatig ingevoerd op de betaalterminal. Deze functionaliteit is handig als u bestellingen per telefoon, fax of post aanneemt en de klant met een creditcard wil betalen. U voert dan het kaartnummer en de vervaldatum in op uw terminal. MOTO is op verzoek en na onze goedkeuring beschikbaar. Het is beschikbaar als u actief bent in de branches met de volgende Merchant Category Codes (MCC):

 • MCC 7011 ( Lodging—Hotels, Motels, Resorts)
 • MCC 4722 (Travel Agencies and Tour Operators)
 • MCC 7512 (Automobile Rental Agency. not elsewhere classified)
 • MCC 4457 (Boat Leases and Boat Rentals)

De kosten van MOTO bedragen een toeslag van 0,5% op normale transactietarief. myPOS kan in bepaalde situaties met een borg werken die varieert tussen de 0% tot 10%.

Betaallinks

Dit is een variant op de Mail Order Telephone Order (MOTO) functionaliteit. U verstuurt de betaallink vanuit de terminal naar de klant per SMS. De klant klikt op de link in de SMS en wordt naar een betaalpagina doorgestuurd. Daar vult hij zijn betaalkaartgegevens in. U ontvangt het bedrag direct op uw myPOS-account. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle branches.

Referentienummers

Het afletteren (ook wel de reconciliatie) is met myPOS super eenvoudig. Bij iedere transactie kunt u een referentienummer meegeven. Dit referentienummer kan een factuurnummer, reserveringsnummer of productnummer zijn. In uw myPOS account kunt u eenvoudig op dit referentienummer zoeken. Bij elke transactie staat dit referentienummer vermeld. Zo weet u precies van wie dit bedrag is. Het referentienummer wordt ook getoond in de rapportages.

Fooien

Bij myPOS is het mogelijk om fooi te ontvangen via de betaalautomaat. Tot voor kort was het niet mogelijk om een fooi apart in te voeren bij het pinnen. Daarom werd op de betaalautomaat vaak het totaalbedrag inclusief fooi ingevoerd, of gaf de consument de fooi apart.

Door de fooi-mogelijkheid kan zowel met een pinpas en creditcard een aparte fooi via de betaalautomaat worden ontvangen. De betaalautomaten kunnen ook met meerdere medewerkers overweg. Iedere medewerker krijgt zijn eigen pincode. Uit de rapportages en de dagoverzichten kunt u de fooien altijd toerekenen aan de juiste medewerkers.


Gratis functionaliteit - Fooien accepteren op de myPOS betaalautomaten van mijnPIN

Administratie en het myPOS account

Om uw klant te laten betalen heeft u een myPOS betaalterminal nodig maar om de betaling te ontvangen heeft u zelf een myPOS account nodig. myPOS werkt niet met derdenrekeningen of tussenrekeningen, binnenkomende bedragen worden onmiddellijk in uw account gestort. Zo realiseren we een zeer korte doorlooptijd en krijgt u sneller uitbetaald.

Om dit administratief makkelijk te maken voor zowel u als ons heeft elke myPOS account een eigen IBAN nummer, u kunt het zien als een speciale bankrekening gekoppeld aan uw betaalautomaat. Vanuit deze bankrekening kunt u geld makkelijk opnemen via de gratis bijbehorende myPOS business Mastercard of het geld eenvoudigweg overboeken naar elke andere bankrekening ter wereld.

Hieronder vatten we de belangrijkste kenmerken en voordelen van het myPOS account samen, meer informatie over het myPOS account vind u op deze pagina. U kunt het myPOS account ook eenvoudig beheren via een app op Google Android of Apple iOS.

Rapportages en overboekingen

Binnen het myPOS account heeft u een uitgebreid overzicht van binnenkomende betalingen en uw myPOS account saldo. Uiteraard kunt u overzichten eenvoudig downloaden of exporteren naar uw boekhoudsoftware. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om geld over te boeken naar uw eigen rekening. Lees hier meer over de administratieve kracht van het myPOS account.

myPOS Business Master/VisaCard

U kunt ook eenvoudig rechtstreeks geld opnemen of betalingen doen vanaf uw myPOS account met de bijbehorende gratis myPOS Business Mastercard. Deze kaart is gekoppeld aan uw myPOS rekening en werkt als een normale debitcard. Binnen uw myPOS account kunt u natuurlijk ook uw Mastercard beheren, blokkeren of limieten instellen. Bekijk hier meer informatie over het gebruik en de mogelijkheden van de myPOS Business Mastercard.

Terminalbeheer

Uiteraard kunt u in het myPOS account ook uw betaalterminals beheren. Online activeren, het instellen van een kenmerk voor uw betaalterminal of het uploaden van een bedrijfslogo naar de bon. U doet dit allemaal eenvoudig zelf via het myPOS account. U kunt u een onbeperkt aantal verschillende terminals toevoegen en zelfs per terminal beslissen welke tariefstructuur u wilt aanhouden. Ook kunt u per terminal een overzicht van transacties opvragen, via de website of in de app. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Accepteer in heel Europa vreemde valuta

De meeste krachtige feature is echter misschien nog wel de ondersteuning voor meerdere valuta. U heeft de mogelijkheid om in uw myPOS account verschillende rekeningen te openen voor verschillende valuta en ook terminals instellen om bepaalde valuta te accepteren.

Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om een Engelse klant 50 pond te laten pinnen in ponden. Dit wordt dan als 50 ponden gestort op de pondenrekening van uw myPOS account. U kunt er dan voor kiezen om dit weer in ponden op te nemen of over te maken naar uw eigen rekening of het desgewenst omzetten in een andere valuta.

Dit is een ideale en unieke functie voor ondernemers die vaak zaken doen in vreemde valuta. Bespaar uzelf onduidelijkheid en kosten doordat u nooit meer te maken heeft koerswisselingen of toeslagen. U wisselt voortaan uw valuta op een moment dat u het uitkomt. Het myPOS account ondersteunt momenteel de volgende valuta. Lees hier meer over de mogelijkheden.

 • Britse ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Deense kroon (DKK)
 • Noorse kroon (NOK)
 • Zweedse kroon (SEK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • Tsjechische kroon (CZK)
 • Hongaarse forint (HUF)
 • Roemeense leu (RON)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Kroatische kuna (HRK) 
 • IJslandse kroon (ISK)

U kunt meerdere myPOS betaalterminals met verschillende valuta's aan één myPOS account koppelen. U kunt zelf kiezen of deze valuta wordt omgerekend naar Euro's of andere valuta. Dit is werkelijk uniek in Nederland.

Veilig en betrouwbaar

De myPOS betaalterminals zijn gegarandeerd veilig en voldoen aan de hoogste EMV en PCI veiligheidsstandaarden, waardoor u pin- en creditcardbetalingen op eenvoudige èn veilige manier kunt accepteren. Alle verbindingen zijn versleuteld en beveiligd. De transactieverwerking voldoet aan de strenge PCI DSS v4.x veiligheidsstandaarden.

Vragen?

Wilt u meer weten over betalingen accepteren met myPOS? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990