myPOS biedt ondernemers de mogelijkheid om altijd en overal betalingen te accepteren: fysiek maar ook online. De lage transactietarieven gaan samen met een superservice maar zonder dure servicecontracten en abonnementenDe myPOS betaalterminals zijn uiterst betaalbaar en standaard voorzien van een simkaart die werkt in Nederland, België (en zelfs in alle andere landen van Europa). 

voordelen van myPOS

Voordelen van de myPOS betaalterminals en het myPOS account

 • Accepteer probleemloos alle bekende pinpassen en creditcards
 • Geen servicecontract, geen abonnementskosten en geen installatiekosten
 • Zelfstandig werkende pinautomaten, geen app of andere software noodzakelijk en met of zonder bonprinter
 • Gratis SIM kaart met onbeperkte data zodat u de pinautomaat overal kunt gebruiken
 • Directe uitbetaling van transacties op uw myPOS account, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Overboekingskosten van myPOS account naar IBAN € 3.
 • Scherp transactietarief (NL): Nederlandse ondernemers accepteren Maestro (pinpas)transacties vanaf €0,13 tot € 0,25, vPay pinpassen voor € 0,25 en de meeste Europese creditcards voor 2,5%. Naar eigen keuze is er een optionele tweede tariefstructuur van 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards.
 • Scherp transactietarief (BE): Belgische ondernemers betalen een vast laag bedrag van € 0,25 per Bancontact (pinpas)transactie. Voor een bedrag lager dan € 10 zelfs maar € 0,08. Voor de meeste Europese creditcards ligt het tarief op 1,75%.
 • Ondersteuning voor DCC (Dynamic Currency Conversion) voor het accepteren of zelfs uitbetaald worden in vreemde valuta.
 • Standaard ondersteuning voor NFC- contactloos betalen, retourpinnen, pre-autorisatie en MO/TO betalingen (Mail Order/ Telephone Order)
 • Voldoet aan alle modernste veiligheidseisen.

Eenvoudig prijsmodel

U kunt zelf kiezen welke van de twee tariefstructuren u per betaalterminal ingesteld wilt hebben. We hebben een vast of een variabel transactietariefHet prijsmodel van myPOS is eenvoudig, transparant en bestaat uit 3 onderdelen: de kosten voor aanschaf van de mobiele terminal, de transactiekosten en de overboekingskosten. Hoe meer pintransacties, hoe lager het tarief. We hebben alle kosten in één overzicht staan.

Al onze pinautomaten zijn standaard voorzien van een multi-provider simkaart met een onbeperkte databundel. U kunt dus zonder meerkosten, onbeperkt betalingen verrichten. Daarnaast betaalt u ook geen abonnementskosten, datakosten, installatiekosten, roamings-kosten of servicekosten.

Tariefstructuren pintransacties

U maakt een keuze uit een variabele of vaste tariefstructuur

Tarieven Nederland

U kunt zelf kiezen welke van de twee tariefstructuren u per betaalterminal ingesteld wilt hebben. We hebben een vast of een variabel transactietariefAls Nederlandse ondernemer kunt u kiezen uit twee tariefstructuren. Een variabel tarief van 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Maestro, V PAY, Mastercard en Visa of een vast tarief van € 0,13 tot € 0,25 voor Maestro en € 0,25 voor V PAY pintransacties, 2,5% voor alle Mastercard en Visa creditcards.

De hoogte van het vaste tarief is afhankelijk van uw aantal maandelijks transacties. Standaard betaalt u € 0,25 per transactie, boven de 150 transacties per maand betaalt u € 0,17. Verwerkt u meer dan 500 transacties per maand betaalt u € 0,13.

Tarieven België

Belgische ondernemers betalen een vast laag tarief € 0,15 tot van € 0,25 per Bancontact-transactie. Tot 250 transacties per maand bedragen de tarieven € 0,25 per transactie. Bij meer dan 250 transacties per maand dalen de transactiekosten naar € 0,15. Voor transacties onder de € 10 bedragen de transactiekosten slechts € 0,08. Voor alle andere Europese Maestro, V PAY, Mastercard en Visa creditcards en debitcards betaalt u 1,75% van het transactiebedrag.

Volwaardige pinautomaten zonder app of extra software

Echte, robuuste volwaardige mobiele betaalterminal met simkaartWanneer u een myPOS betaalterminal aanschaft krijg u een echte, volwaardige mobiele betaalterminal met een eigen besturingssysteem en ingebouwde simkaart en WiFi. Dit is niet te vergelijken met de kaartlezers van iZettle, Sumup, de SmartPin of de Xengo die u moet koppelen aan uw smartphone en via een app dient te bedienen. Leuk voor iemand die een enkele keer een transactie heeft. Voor het serieuze werk is een myPOS apparaat beter.

U hoeft dus geen lastige apps of software in te stellen en te gebruiken om een betaling uit te voeren. De 'pairing'-acties tussen pinlezertje en smartphone behoren met de zelfstandig werkende myPOS betaalterminals tot het verleden.

Eenvoudig een betaling doen

Een van de grootste voordelen van myPOS is de eenvoudige manier waarop een betaling wordt uitgevoerd. Het betaalproces is overzichtelijk voor u als ondernemer en vlot en duidelijk voor uw klanten. U voert eenvoudigweg het bedrag in op de terminal waarna de klant het bedrag per pin of contactloos kan betalen. Na afloop kunt u een pinbon printen of per SMS versturen afhankelijk van het type automaat dat u heeft.

Een betaling uitvoeren op een myPOS betaalterminal is heel eenvoudig. Geen pinapparaat wat zo eenvoudig is.

Internetverbinding

Uniek is dat elke betaalterminal een myPOS data simkaart een onbeperkte data-bundel heeft en in heel Europa werkt. De myPOS betaalautomaat is standaard voorzien van een simkaart en WiFi en stuurt transactiegegevens veilig naar de financiële instellingen. Uniek is dat de myPOS data simkaart een onbeperkte data-bundel heeft en in heel Europa werkt. U heeft geen apart abonnement nodig of beltegoed wat u regelmatig dient op te waarderen. De simkaart kan met meerdere providers verbinden (KPN, Vodafone, Tmobile)  en maakt verbinding met de 'sterkste' provider op uw locatie. Hierdoor kunt u altijd en overal betalingen accepteren.

Met myPOS kunt u alle voorkomende debit- en creditcards in Europa accepteren: Maestro, Bancontact, V Pay, Visa Electron, Visa, Mastercard, American Express, Union Pay en JCB. Daarnaast is er ook ondersteuning voor de nieuwste contactloze betaalmethoden zoals Apple Pay en Samsung Pay.

Geaccepteerde pinpassen en creditcards

De pinpassen van Maestro, VPAY, Bancontant maar ook de creditcards van MasterCard, Visa, American Express, JCB, (China) Union Pay en Apple PayMet myPOS betaalautomaten accepteert u alle betaalpassen en creditcards. De pinpassen van Maestro, VPAY, Bancontant maar ook de creditcards van MasterCard, Visa, American Express, JCB en (China) Union Pay. Daarnaast accepteert u ook alle denkbare contactloze varianten inclusief Apple Pay. De acceptatiecontracten hoeft u niet bij een andere bank of creditcardmaatschappij aan te vragen. Regelt u gelijk in één keer bij het aanmaken van het myPOS-account.

 

Contactloos NFC betalen op myPOS betaalterminal met PIN, creditcard en mobiel

Contactloos betalen

Contactloos betalen is snel en makkelijk betalen door een betaalpas of mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Voor bedragen tot en met € 25 is geen pincode nodig. Voor bedragen daarboven is wel een pincode nodig. Alle myPOS betaalterminals zijn uitgerust met een NFC chip zodat u alle contactloze betalingen met een pas of een mobiele telefoon kunt accepteren.De myPOS betaalterminals ondersteunen alle mogelijke manieren van contactloos betalen. Dankzij de ingebouwde NFC reader onder het scherm rekenen klanten eenvoudig bedragen tot € 25 af zonder pincode. Deze methode werkt bij alle bekende methoden zoals PayWave van Visa, PayPass van Mastercard, de mobiele pas in de apps van ING Bank, ABN AMRO en de Rabobank en natuurlijk ook alle mogelijke varianten die op mobiele telefoons staan, in een ring of armband is verwerkt, de sporthorloges van BitFit en natuurlijk ook Apple Pay en Samsung Pay.

Retourpinnen / refunds

Retourpinnen (in het Engels refund) is een omgekeerde pintransactie. Via retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant.Retourpinnen (in het Engels refund) is een omgekeerde pintransactie. Via retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt een betaalpas in de myPOS betaalautomaat en u stort het bedrag terug op de bankrekening die hoort bij de betaalpas of creditcard. Er zijn geen eenmalige of maandelijkse kosten verbonden aan deze functionaliteit. U stelt zelf per betaalterminal in of retourpinnen mogelijk is. 

Pre-authorisatie van creditcards

Voor hotels, motels, B&B, hostels, campings en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie functionaliteit. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en of reserveert u alvast een bedrag op de creditcard.Voor hotels, motels, kamerverhuurders en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie functionaliteit. Hiermee reserveert u alvast een bedrag op de creditcard van de klant. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en of het limiet wel toereikend is. De pre-autorisatie is geen betaling, maar een reservering. De pre-autorisatie bepaalt u zelf en is een tijdelijke inhouding van een bepaald bedrag, gebruikelijk is dat het gelijk is aan één of twee nachten van de boeking. De pre-autorisatie kunt u altijd later omzetten in een betaling (bij no-show bijvoorbeeld) of annuleren mocht er op een andere manier betaald worden.

Mail Order Telephone Order (MOTO)

Met MOTO (Mail Order / Telephone Order) kunt u betaalkaarten op afstand accepteren, zonder dat de klant op dat moment aanwezig is. De creditcard-gegevens voert u handmatig in op de betaalterminal, de myPOS-app of in het myPOS-account. Bij MOTO (Mail Order/Telephone Order) transacties worden de transactiegegevens handmatig ingevoerd op de betaalterminal. Deze functionaliteit is handig als u bestellingen per telefoon, fax of post aanneemt en de klant met een creditcard wil betalen. U voert dan het kaartnummer en de vervaldatum in op uw terminal. MOTO is op verzoek en na onze goedkeuring beschikbaar.

Betaalverzoeken

Met een myPOS betaalverzoek kunt u eenvoudig per e-mail of SMS een betaalverzoek sturen aan uw klant of debiteur. De myPOS betaalverzoeken (Payment Requests) zijn een variant op de Mail Order / Telephone Order (MOTO) functionaliteit. U verstuurt een betaalverzoek vanuit de terminal, de myPOS app of het myPOS account naar de klant per SMS, WhatsApp of email. De klant klikt op de link in de SMS/mail en wordt naar een betaalpagina doorgestuurd. Daar vult hij zijn betaalkaartgegevens in of hij betaalt met iDEAL. De betaalverzoeken werken wereldwijd. U ontvangt het bedrag direct op uw myPOS account. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle branches.

Administratie en het myPOS account

Uw administratie word eenvoudig met myPOS. Door de referenties bij elke betaling, de uitgebreide rapportagemogelijkheden en de vele koppelingsmogelijkheden (via handmatige export of automatisch via API). Om uw klant te laten betalen heeft u een myPOS betaalterminal nodig maar om de betaling te ontvangen heeft u zelf een myPOS account nodig. myPOS werkt niet met derdenrekeningen of tussenrekeningen, binnenkomende bedragen worden onmiddellijk in uw eigen myPOS-account bijgeschreven. Een myPOS account is de modernste 'betaalfaciliteit' die er mogelijk is met de huidige technologieën. In het myPOS-account zit ook een volledige PSP ingebouwd waarmee u een online webwinkel kunt koppelen maar ook betaalverzoeken kunt versturen of creditcards op afstand kunt belasten (MOTO).

Uw administratie word eenvoudig met myPOS. Door de referenties bij elke betaling, de uitgebreide rapportagemogelijkheden en de vele koppelingsmogelijkheden (via handmatige export of automatisch via API). 

Referentienummers

Het afletteren (ook wel de reconciliatie) is met myPOS super eenvoudig. Bij iedere transactie kunt u een referentienummer meegeven. Dit referentienummer kan een factuurnummer, reserveringsnummer of productnummer zijn. In uw myPOS account kunt u eenvoudig op dit referentienummer zoeken. Bij elke betaaltransactie staat namelijk dit referentienummer vermeld. Zo weet u precies van wie dit bedrag is. Het referentienummer wordt ook getoond in de rapportages (voor het automatisch laten afletteren door een boekhoudsysteem).

Het gebruiken van een referentienummer maakt een betaling niet ingewikkelder. U voert een bedrag in, bevestigd deze en op het tweede scherm voert u het referentienummer in en bevestigd deze. Het is dus heel eenvoudig om bij elke betaling een referentie mee te geven.

Instellen van referentienummers op een betaalterminal

het aanzetten van een referentie zoals een factuurnummer bij een betaling op een betaalautomaal is heel eenvoudig.

Referentienummer invoeren bij een betaling op een betaalterminal

het invoeren van een referentie zoals een factuurnummer bij een betaling op een betaalterminal is heel eenvoudig.

Rapportages

Binnen het  myPOS account heeft u een krachtige rapportagetool waarmee u uitgebreide rapportages kunt genereren. Uiteraard kunt u deze rapportages eenvoudig downloaden of exporteren naar uw andere systemen zoals de boekhouding. De gedetailleerde transactie-informatie krijgt u in real-time kosteloos van ons. 

Fooien

Bij myPOS is het mogelijk om fooi te ontvangen via de betaalautomaat. Door de fooi-mogelijkheid kan zowel met een pinpas en creditcard een aparte fooi via de betaalautomaat worden ontvangen. De betaalautomaten kunnen ook met meerdere medewerkers overweg. Iedere medewerker krijgt zijn eigen pincode. Uit de rapportages en de dagoverzichten kunt u de fooien altijd toerekenen aan de juiste medewerkers. Er zijn geen kosten verbonden aan de fooi-functionaliteit.


Gratis functionaliteit - Fooien accepteren op de myPOS betaalautomaten van mijnPIN

myPOS debitcard VISAmyPOS Business MasterCard VisaCard

De gratis myPOS Business Visa card is optioneel. Hij is noodzakelijk voor de werking van een betaalterminal of het myPOS account. De creditcard is gekoppeld aan uw myPOS rekening en werkt als een normale debitcard. Het saldo op uw myPOS account is de bestedingsruimte. Hierdoor hoeft een creditcard niet voor u of uw medewerkers geregistreerd te worden bij het BKR. In uw myPOS account kunt u uw businesscard(s) beheren, blokkeren of limieten instellen. 

Terminalbeheer

In het myPOS account beheert u uw betaalterminals. Online activeren, het instellen van de descriptor (wat op het afschrift van uw klant komt te staan) van een betaalterminal of het uploaden van een bedrijfslogo voor op de pinbon. U doet dit allemaal eenvoudig zelf via het myPOS account. U kunt u een onbeperkt aantal verschillende terminals toevoegen, de valuta waarin een terminal accepteert omzetten. Ook kunt u per terminal een overzicht van de transacties opvragen, via de website of in de app.

Accepteer in heel Europa vreemde valuta

mypos vreemde valuta accepteren

Accepteer in alle Europese valuta's zoals DKK, SEK, NOK, GBP, CHF. Standaard DCC. Uitbetaling in meerdere valuta mogelijk.Een krachtige feature is de multi-valuta ondersteuning. Deze functionaliteiten die normaal door banken aan grote internationale ondernemingen voor fors bedragen worden aangeboden zijn nu voor iedereen beschikbaar. U heeft de mogelijkheid om transacties in alle Europese valuta's te accepteren en om in uw myPOS account in verschillende valuta's uitbetaald te worden. 

Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om een Zwitserse klant 200 Zwitserse francs te laten betalen in CHF (Zwitserse francs). U kunt naar keuze dit bedrag bij laten schrijven in euro's of in Zwitserse francs (dus zonder koersverliezen). 

Dit is een ideale en unieke functionaliteit voor internationaal georiënteerde ondernemers. Het myPOS account ondersteunt de volgende valuta.

 • Britse ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Deense kroon (DKK)
 • Noorse kroon (NOK)
 • Zweedse kroon (SEK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • Tsjechische kroon (CZK)
 • Hongaarse forint (HUF)
 • Roemeense leu (RON)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Kroatische kuna (HRK) 
 • IJslandse kroon (ISK)

U kunt meerdere myPOS betaalterminals met verschillende valuta's aan één myPOS account koppelen. U kunt dus zelf kiezen of deze valuta wordt omgerekend naar Euro's of andere valuta. Dit is werkelijk uniek in Nederland en België.

Veilig en betrouwbaar

De myPOS betaalterminals zijn gegarandeerd veilig en voldoen aan de hoogste EMV en PCI veiligheidsstandaarden, waardoor u pin- en creditcardbetalingen op eenvoudige èn veilige manier kunt accepteren. Alle verbindingen zijn versleuteld en beveiligd. De transactieverwerking voldoet aan de strenge PCI DSS veiligheidsstandaarden.

Vragen?

Wilt u meer weten over betalingen accepteren met myPOS? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00.

bel 013 7820990