Om betalingen te kunnen accepteren met een pinautomaat of een webwinkel heeft u een myPOS account nodig. In dit account ontvangt u 24/7 direct alle bedragen die u accepteert. Dit is de snelste manier van transactieverwerking en afhandeling van betaaltransacties in Nederland.

Het myPOS account is uw commandocentrum: u beheert de betaalterminal(s) en webshop(s), u maakt rapportages, u wisselt vreemde valuta's om en nog veel meer. 

Met het myPOS account beheert u uw pinapparaat, creditcard, website, Moto en veel meer

Voordelen van het myPOS account

myPOS comboBeheer uw betaalterminals

In het myPOS-account kunt u uw betaalterminals eenvoudig beheren. U kunt de betaalterminals zelf activeren of de-activeren (heeft u ons echt niet bij nodig). Het retourpinnen kunt u zelf per betaalterminal aan- en uitzetten. De descriptor (de bedrijfsnaam die een klant op zijn bonnetje ziet) kunt u per betaalterminal zelf instellen. Daarnaast kunt een eigen logo uploaden voor op de pinbonnetjes en kunt u de twee regels voettekst aanpassen. U ziet eenvoudig met welke terminal een bepaalde transactie is gedaan.

Beheer uw webwinkel

Uw webwinkels kunt u eenvoudig beheren in uw myPOS account. U kunt betaalmethoden selecteren, de testmodus aanzetten of het veiligheidscertificaat genereren.

Beheer uw myPOS betaalverzoeken

De myPOS betaalverzoeken kunt u eenvoudig aanmaken, beheren en annuleren in uw myPOS account. 

24/7 directe bijschrijving

Er zijn dus geen boekingsperiodes of cut-off tijden, transacties worden direct bijgeschreven ongeacht of het nu dag, nacht, weekend of een feestdag is. Vanuit uw myPOS account kunt u vervolgens eenvoudig bedragen overboeken naar uw eigen rekening of iedere andere IBAN rekening in binnen- of buitenland.

Transactieoverzichten, rapportages en administratie

Uw administratie word eenvoudig met myPOS. Door de referenties bij elke betaling, de uitgebreide rapportagemogelijkheden en de vele koppelingsmogelijkheden (via handmatige export of automatisch via API). U kunt real-time transactieoverzichten bekijken in de app (iOS | Android) of het online myPOS account. Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van al uw transacties en ziet u binnenkomende betalingen en overboekingen. Eventueel kunt u hier ook transacties terugboeken naar uw klanten.

Met de twaalf maandelijks afschriften heeft u uw administratie volledig. Alle begin- en eindsaldi van uw myPOS-account(s), de geaccepteerde bedragen en de transactiekosten als totalen. Bij het uitgebreide afschrift staan ook de afzonderlijke transacties gespecificeerd. Deze volledigheid van de administratie is een verplichting van de fiscus; met deze twaalf afschriften voldoet u volledig aan die verplichting.

Veel export-mogelijkheden en API-koppelingen

Met behulp van de krachtige rapportage-tools kunt u alle soorten rapporten genereren en exporteren voor verdere verwerking in andere systemen. De gedetailleerde transactie-informatie, de rapportagetools en de exportmogelijkheden worden kosteloos beschikbaar gesteld. Eenvoudige exportmogelijkheden in PDF, Excel, kommagescheiden of MT940 zijn mogelijk maar ook geavanceerde integraties met een API.

Referentienummers

Elke transactie kan voorzien worden van een referentienummer. Afletteren of reconciliatie is dan zeer eenvoudig. Het referentienummer kan cijfers en letters bevatten en mag bijvoorbeeld een factuurnummer, reserveringsnummer of productnummer zijn. Deze nummers worden gekoppeld vanuit de betaalterminal of website aan de transacties gekoppeld, zijn via rapporten op te vragen en komen terug in alle exporten. 

Een bankafschrift kan dagelijks of maandelijks gedownload worden voor administratieve verwerking in uw systemen. Het is zelfs mogelijk om maandelijks een bankafschrift te downloaden van alle transacties in het MT940 formaat. Dankzij de referentienummers (die bij elke transactie staan) kan uw boekhoudsoftware op basis van deze afschriften automatisch alle betaalkaart- en webshoptransacties koppelen aan de facturen in uw administratie.

IBAN & overboeken

Vanuit het myPOS-account kunt u naar een willekeurige IBAN bankrekening in Europa voor € 3 overboeken. De overboeking zelf kan maximaal € 25000 groot zijn.De IBAN-nummers die aan uw myPOS-account gekoppeld worden is een unieke functie. Omdat het een standaard bankrekeningnummer is stelt het u bovendien in staat om zeer eenvoudig overboekingen te doen naar elke andere europese (IBAN) of internationale (SWIFT) bankrekening.

U heeft zelfs de mogelijkheid om meerdere valuta’s aan te houden in uw myPOS account. Daarbij krijgt dan iedere valuta een eigen IBAN nummer zodat u bedrag kunt ontvangen en overboekingen zonder koersopslag.

Overboekingen vanuit het myPOS-account naar eender welke IBAN-nummer in SEPA-gebied kost € 3. Een overboeking kan maximaal € 25.000 groot zijn.

Overboeken van bedragen kan handmatig of automatisch. Automatische overboekingen kunt u net zo complex maken als dat u zelf wilt. U kunt op een bepaalde dag een vast bedrag overboeken en op een andere dag het volledige saldo.

myPOS debitcard VISAmyPOS Business VISA Card

U kunt eenvoudig een myPOS business creditcard koppelen aan uw myPOS account. U kunt hiermee wereldwijd betalen in winkels, online en ook contant geld uit een geldautomaat halen.

Vreemde valuta - multi currency in uw myPOS account

U kunt naast de euro ook andere valuta’s aanhouden in uw myPOS account. De myPOS betaalautomaten kunnen vreemde valuta's accepteren. U kunt hierbij zelf beslissen of u wilt dat de kaartbetaling wordt gestort in euro’s of in een andere valuta. 

U heeft dus de mogelijkheid om betalingen te ontvangen en aan te houden in allerlei vreemde valuta zoals Amerikaanse Dollars, Zwitserse Franken of Britse ponden. Ideaal wanneer u regelmatig zaken doet in het buitenland of bijvoorbeeld toeristen als klant heeft.

Ook deze vreemde valuta-service van myPOS is geheel kostenloos, waar bijvoorbeeld ING hier al minimaal 7,50 euro per maand voor rekent. Het overboeken tussen vreemde valuta is gratis, daarbij worden wisselkoersen in uw account dagelijks geactualiseerd. Hiermee kunt u dus valuta kopen en verkopen wanneer het u schikt.

Op dit moment kunt u de volgende vreemde valuta aanhouden in uw account:

 • Britse Ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Roemeense leu (RON)
 • Japanse Yen (JPY)
 • Kroatische Kuna (HRK)
 • Tjechische Kroon (CZK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • IJslandse Kroon (ISK) 
 • Deense Kroon (DKK)
 • Noorse Kroon (NOK)
 • Zweedse Kroon (SEK)
 • Hongaarse Forint (HUF)

Meer informatie bij vreemde valuta in europa accepteren.

App - online toegang

myPOS om pinapparaat, creditcard en transacties in te zien

Met de gratis app van myPOS heeft u altijd en overal inzage in uw myPOS-transacties. Alle transacties van alle betaalterminals zijn te zien. U kunt de details van iedere transactie opvragen. De instellingen van alle betaalterminals kunt u bekijken. De instellingen van uw  myPOS creditcard kunt u ook met deze myPOS app beheren. Wilt u een bedrag overboeken van uw myPOS account naar een willekeurige bankrekening? Dat kan natuurlijk met de myPOS app.

De gratis myPOS app kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. De app is beschikbaar in de Apple Appstore (IOS), Google Play Store (Android).

myPOS account Apple app om pinapparaat te beheren myPOS account Android app om betaalterminal te beheren

Veiligheid

Het myPOS-account, de transactieverwerking en de app van het myPOS-account voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en de Europese en nationale wetgevingen. Standaard is bij het online myPOS account two-factor-authentication ingeschakeld waarbij u inlogt met gebruikersnaam,  wachtwoord en uw smartphone. 

Kosten

Het aanmaken en gebruiken van het myPOS account is geheel kosteloos, er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Ook het aanvragen en betalen met de myPOS Business Mastercard is gratis. Voor het myPOS account en de myPOS Business Mastercard betaald u uitsluitend naar verbruik.

 • € 3,00 voor het overschrijven van bedragen van de myPOS betaalrekening naar een andere IBAN bankrekening.
 • € 2,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) in de EU.
 • € 4,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) buiten de EU.

Waarom rekenen wij kosten voor overschrijvingen?

Wij krijgen van veel klanten vragen waarom het geld kost om geld over te schrijven naar de eigen bankrekening. Het antwoord hierop is eenvoudig, myPOS maakt het geld onmiddellijk over op uw myPOS account, hiermee schieten wij het geld eigenlijk voor u voor.

Bij sommige maatschappijen zoals American Express kan het soms namelijk wel weken duren voordat wij het transactiebedrag daadwerkelijk ontvangen. Daarnaast zijn wij een betaalinstelling en geen bank wat betekend dat al het geld op uw myPOS account blijft gereserveerd voor u en niet wordt belegd of geïnvesteerd zoals bij de meeste banken.

Vanwege deze twee redenen rekenen wij dus een kleine toeslag voor overboekingen. Wanneer u deze toeslag te hoog vind kunt u ervoor kiezen om minder vaak geld over te boeken naar uw eigen rekening of pinbetalingen te doen met uw myPOS Business Mastercard.

Meer informatie over kosten

Een volledig overzicht van alle tarieven en kosten staat in het tarievenoverzicht

Vragen?

Wilt u meer weten over het myPOS account? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00.

bel 013 7820990