Om betalingen te kunnen accepteren met een pinautomaat en uw webwinkel heeft u een myPOS account nodig. In dit account ontvangt u 24/7 direct alle bedragen die u accepteert. Dit is de snelste manier van transactieverwerking en afhandeling van betaaltransacties in Nederland.

Het myPOS account is uw commandocentrum: u beheert de betaalterminal(s) en webshop(s), u maakt rapportages, u wisselt vreemde valuta's om en nog veel meer. 

Met het myPOS account beheert u uw pinapparaat, creditcard, website, Moto en veel meer

Voordelen van het myPOS account

myPOS comboBeheer uw betaalterminals

In het myPOS-account kunt u uw betaalterminals eenvoudig beheren. U kunt de betaalterminals zelf activeren of de-activeren (heeft u ons echt niet bij nodig). Het retourpinnen kunt u zelf per betaalterminal aan- en uitzetten. Daarnaast kunt een eigen logo uploaden voor op de pinbonnetjes en kunt u de twee regels voettekst aanpassen. U ziet eenvoudig met welke terminal een bepaalde transactie is gedaan.

Beheer uw webwinkel

Uw webwinkels kunt u eenvoudig beheren in uw myPOS account. U kunt betaalmethoden selecteren, de testmodus aanzetten of het veiligheidscertificaat genereren.

Beheer uw myPOS betaalverzoeken

De myPOS betaalverzoeken kunt u eenvoudig aanmaken, beheren en annuleren in uw myPOS account. 

24/7 directe bijschrijving

Er zijn dus geen boekingsperiodes of cut-off tijden, transacties worden direct bijgeschreven ongeacht of het nu dag, nacht, weekend of een feestdag is. Vanuit uw myPOS account kunt u vervolgens eenvoudig bedragen overboeken naar uw eigen rekening of iedere andere IBAN rekening in binnen- of buitenland.

Transactieoverzichten en rapportages

U kunt real-time transactieoverzichten bekijken in de app (iOS | Android) of het online myPOS account. Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van al uw transacties en ziet u binnenkomende betalingen en overboekingen. Eventueel kunt u hier ook transacties terugboeken naar uw klanten.

Exporteer kosteloos in PDF, Excel of MT940

Van al deze overzichten kunt u uiteraard volledig gespecificeerde rapportages maken. Overzichten zijn gespecificeerd per kostensoort, bedrag en zelfs per betaalterminal. Het gebruiken en genereren van rapportages is geheel gratis. Exporteren naar uw boekhoudsoftware is eenvoudig door een download als PDF, Excel of kommagescheiden MT940 bestand.

Referentienummers

Voor extra administratief gemak kunt u bovendien iedere transactie een referentienummer meegeven, hiermee wordt afletteren of reconciliatie zeer eenvoudig. Gebruik naar wens een factuurnummer, reserveringsnummer of productnummer. Deze nummers worden gekoppeld aan de transacties en zijn ook online doorzoekbaar in overzichten van het myPOS account.

Het is zelfs mogelijk om maandelijks een bankafschrift te downloaden van alle transacties in het MT940 formaat. Dankzij de referentienummers bij elke transactie kan uw boekhoudsoftware op basis van dit afschrift automatisch betaalkaarttransacties koppelen aan de openstaande posten in uw administratie.

Eigen IBAN

Om dit alles mogelijk te maken krijgt elk myPOS account een eigen IBAN bankrekeningnummer. Op dit nummer worden eenvoudig de binnenkomende betalingen bijgestort. Omdat het een standaard bankrekeningnummer is stelt het u bovendien in staat om zeer eenvoudig overboekingen te doen naar elke andere Europese (IBAN) of internationale (SWIFT) bankrekening.

U heeft zelfs de mogelijkheid om meerdere valuta’s aan te houden in uw myPOS account. Daarbij krijgt dan iedere valuta een eigen IBAN nummer zodat u bedrag kunt ontvangen en overboekingen zonder koersopslag.

myPOS debitcard VISAGratis myPOS Business VISA Card

Om uw myPOS account compleet te maken kunt u tot slot eenvoudig gratis myPOS VISA cards koppelen aan uw myPOS account. Hiermee kunt u eenvoudig rechtstreeks van uw myPOS IBAN rekening geld opnemen. Lees hier meer over de voorwaarden en kosten van de myPOS Business VISA cards.

Extra's zoals vreemde valuta accepteren en een app

Naast al deze basismogelijkheden wat betreft het ontvangen en verzenden van betalingen en de bijbehorende rapportagemogelijkheden bevat het myPOS account nog extra’s functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het accepteren van en uitbetaald worden in vreemde valuta of een handige app waarmee u ook onderweg eenvoudig uw transacties en terminals beheert.

Hiermee is het myPOS account niet alleen noodzakelijke administratie tool, maar een nuttige en waardevolle toevoeging aan transactieverwerking binnen uw onderneming in brede zin.

Vreemde valuta - multi currency in uw myPOS account

Niet alleen is het mogelijk om meerdere valuta’s aan te houden in uw myPOS account, u kunt met uw myPOS automaten ook rechtstreeks vreemde valuta's accepteren. U kunt hierbij zelf beslissen of u wilt dat de pinbetaling wordt gestort in Euro’s of als vreemde valuta, bijvoorbeeld Britse Ponden op uw myPOS pondenrekening wordt gestort.

U heeft hiermee dus de mogelijkheid om betalingen te ontvangen en te beheren in allerlei vreemde valuta zoals Amerikaanse Dollars, Zwitserse Franken of Britse ponden. Ideaal wanneer u regelmatig zaken doet in het buitenland of bijvoorbeeld toeristen als klant heeft.

Ook deze vreemde valuta service van myPOS is geheel kostenloos, waar bijvoorbeeld ING hier al minimaal 7,50 euro per maand voor rekent. Zelfs het overboeken tussen vreemde valuta is gratis, daarbij worden wisselkoersen in uw account dagelijks geactualiseerd. Hiermee kunt u dus valuta kopen en verkopen wanneer het u schikt.

Op dit moment kunt u de volgende vreemde valuta aanhouden in uw account:

 • Britse Ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Roemeense leu (RON)
 • Japanse Yen (JPY)
 • Kroatische Kuna (HRK)
 • Tjechische Kroon (CZK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • IJslandse Kroon (ISK) 

Meer informatie bij vreemde valuta in Europa accepteren.

App - online toegang

myPOS om pinapparaat, creditcard en transacties in te zien

Met de gratis app van myPOS heeft u altijd en overal inzage in uw myPOS-transacties. Alle transacties van alle betaalterminals zijn te zien. U kunt zelfs de details van iedere transactie opvragen. De instellingen van alle betaalterminals kunt u bekijken. De instellingen van uw gratis myPOS creditcard kunt u ook met deze myPOS app beheren. Wilt u een bedrag overboeken van uw myPOS account naar een willekeurige bankrekening? Dat kan natuurlijk met de myPOS app.

De gratis myPOS app kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. De app is beschikbaar in de Apple Appstore (IOS), Google Play Store (Android).

myPOS account Apple app om pinapparaat te beheren myPOS account Android app om betaalterminal te beheren

Veiligheid

Natuurlijk is met zoveel gevoelige informatie ook aan veiligheid gedacht, zowel de website als de app van het myPOS account voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en de meest actuele Europese en nationale wetgeving. Standaard is bij het online myPOS account two-factor-authorization ingeschakeld waarbij u inlogt met gebruikersnaam en wachtwoord + een SMS code. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld DigID, deze twee-stap beveiliging is nu gemeengoed aan het worden.

Kosten

Het aanmaken en gebruiken van het myPOS account is geheel kosteloos, er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Ook het aanvragen en betalen met de myPOS Business Mastercard is gratis. Voor het myPOS account en de myPOS Business Mastercard betaald u uitsluitend naar verbruik.

 • € 3,00 voor het overschrijven van bedragen van de myPOS betaalrekening naar een andere IBAN bankrekening.
 • € 2,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) in de EU.
 • € 4,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) buiten de EU.

Waarom rekenen wij kosten voor overschrijvingen?

Wij krijgen van veel klanten vragen waarom het geld kost om geld over te schrijven naar de eigen bankrekening. Het antwoord hierop is eenvoudig, myPOS maakt het geld onmiddellijk over op uw myPOS account, hiermee schieten wij het geld eigenlijk voor u voor.

Bij sommige maatschappijen zoals American Express kan het soms namelijk wel weken duren voordat wij het transactiebedrag daadwerkelijk ontvangen. Daarnaast zijn wij een betaalinstelling en geen bank wat betekend dat al het geld op uw myPOS account blijft gereserveerd voor u en niet wordt belegd of geïnvesteerd zoals bij de meeste banken.

Vanwege deze twee redenen rekenen wij dus een kleine toeslag voor overboekingen. Wanneer u deze toeslag te hoog vind kunt u ervoor kiezen om minder vaak geld over te boeken naar uw eigen rekening of pinbetalingen te doen met uw myPOS Business Mastercard.

Meer informatie over kosten

Voor een volledig overzicht van alle tarieven en kosten kijkt u in het tarievenoverzicht

myPOS app

Download hieronder de myPOS app voor Android of iOS en bekijk de myPOS app promovideo. Met de gratis app heeft u altijd en overal inzage in uw myPOS transacties en kunt u instellingen van u betaalautomaten beheren. Zelfs overboekingen doen is mogelijk met de app, bekijk de video of download de app om het gemak te ervaren van pinbetalingen accepteren anno 2018.

myPOS account Apple app om pinapparaat te beheren myPOS account Android app om betaalterminal te beheren

Vragen?

Wilt u meer weten over het myPOS account? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990