Onze diensten kenmerken zich door de eenvoudige en overzichtelijke tarieven. U betaalt uitsluitend voor gebruik en zit niet vast aan abonnementen of servicecontracten. Hieronder vind u een helder overzicht van de transactiekosten bij gebruik.

De transactietarieven zijn afhankelijk van het land waar u als bedrijf gevestigd bent. Voor Nederland kent myPOS twee tariefstructuren en voor België een speciaal tarief voor Bancontact betalingen.

Twee tariefstructuren

U heeft vrije keuze uit 2 verschillende tariefstructuren, een vast of een variabel transactietarief

  • Het variabele tarief is 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Mastercard, Maestro, Visa en V Pay. Hier vallen over het algemeen nagenoeg alle transacties onder.
  • Het vaste tarief is 13 tot 25 cent voor Maestro pinpassen, 25 cent voor Vpay pinpassen en 2,5% voor alle overige Europese pinpassen en creditcards. Hiermee kunt u dus extra voordelig de in Nederland veel gebruikte reguliere pinpasbetalingen accepteren.
  • Bancontact (Belgische pinpassen) accepteert u bij beide tariefstructuren altijd tegen een scherp vast tarief van 25 cent per transactie. Transacties van minder dan € 10 kosten slechts 8 cent per transactie om ook pinnen bij kleine bedragen aan te moedigen.

Staffelkorting

We hebben voor pinpasbetalingen (Maestro transacties) een staffel. De tarieven en voorwaarden zijn hiervan als volgt:

  • 0 – 150 transacties per maand € 0,25 per transactie
  • 150- 500 transacties per maand € 0,17 per transactie
  • 500+ transacties per maand € 0,13 per transactie

Handig om te weten: u valt nooit terug in een hogere staffel. Gebruikt u uw pinautomaat een paar maanden niet of heeft u minder transacties? U blijft profiteren van het lagere tarief. Een lager tarief op basis van prognoses of verwachtingen is helaas niet mogelijk.

LET OP! Het tarief voor V PAY is alleen geldig voor Nederlandse V PAY kaarten.

Hoe werken de staffels?

Het hoogste aantal pintransacties (Maestro/VPAY) per maand bepaald het transactietarief (peildatum is de eerste dag van de volgende maand). Dus als u in 1 maand 150 transacties heeft verwerkt dan wordt het transactietarief voor u € 0,17 per pintransactie. U valt niet meer terug. Dus ook als u de betaalterminal een aantal maanden verder niet gebruikt. Passeert u de 500 transacties per maand dan kost een pintransactie u voortaan slechts € 0,13.

Als u bijvoorbeeld de ene maand 150 transacties doet en vervolgens twee maanden lang 100 transacties dan bedragen uw transactiekosten altijd € 0,17 per transactie.

Voorwaarden

  • Heeft u in een maand meer dan 150 danwel 500 transacties gerealiseerd dan kunt u ons vragen uw tariefstructuur aan te passen. Stuur een email info@mijnpin.nl met uw verzoek. U ontvangt van ons binnen 1 werkdag een tariefwijzigingsformulier.
  • Het aantal transacties wordt per account bepaald en niet per terminal. Dus heeft u 6 terminals met 30 transacties op elke terminal dan komt u in totaal uit op 180 transacties. Alle 6 terminals kunnen  naar het lagere tarief van € 0,17 per Maestro-transactie worden omgezet.
  • U begint altijd op het standaardtarief van € 0,25 per pintransactie. We stellen geen lagere tarieven in op basis van prognoses/schattingen/verwachtingen.
  • We compenseren geen transactiekosten met terugwerkende kracht. Voor de verwerking van een wijziging hebben we minimaal 1 werkdag nodig na ontvangst van het tariefwijzigingsformulier.