pinnen ja graag logoOnze diensten kenmerken zich door de eenvoudige en overzichtelijke tarieven. U betaalt uitsluitend voor gebruik en zit niet vast aan abonnementen of servicecontracten. Hieronder vind u een helder overzicht van de transactiekosten bij gebruik.

De transactietarieven zijn afhankelijk van het land waar u als bedrijf gevestigd bent. Voor Nederland kent myPOS twee tariefstructuren en voor België een speciaal tarief voor Bancontact betalingen.

Twee tariefstructuren

U heeft vrije keuze uit 2 verschillende tariefstructuren, een vast of een variabel transactietarief

 • Het variabele tarief is 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Mastercard, Maestro, Visa en V Pay. Hier vallen over het algemeen nagenoeg alle transacties onder.
 • Het vaste tarief is € 0,13 tot € 0,25 voor Maestro pinpassen, € 0,25 voor Vpay pinpassen en 2,5% voor alle overige Europese pinpassen en creditcards. Hiermee kunt u dus extra voordelig de in Nederland veel gebruikte reguliere pinpasbetalingen accepteren.
 • Bancontact (Belgische pinpassen) accepteert u bij beide tariefstructuren altijd tegen een scherp vast tarief van € 0,25 per transactie. Transacties van minder dan € 10 kosten slechts € 0,08 per transactie om ook pinnen bij kleine bedragen aan te moedigen.
 • U kunt altijd tussen de tariefstructuren 'switchen'. In de zomer bijvoorbeeld een variabel tarief en in de winter een vast tarief. 

Staffelkorting

We hebben voor pinpasbetalingen (Maestro transacties) een staffel:

 • 0 – 150 transacties per maand € 0,25 per transactie
 • 150- 500 transacties per maand € 0,17 per transactie
 • 500+ transacties per maand € 0,13 per transactie

Handig om te weten: u valt nooit terug in een hogere staffel. Gebruikt u uw pinautomaat een paar maanden niet of heeft u minder transacties? U blijft profiteren van het lagere tarief. Een lager tarief op basis van prognoses of verwachtingen is helaas niet mogelijk. staffelkorting pinpasbetalingen

Hoe werken de staffels?

Het hoogste aantal pintransacties (Maestro/VPAY) per maand bepaalt het transactietarief (peildatum is de eerste dag van de volgende maand). Dus als u in 1 maand 150 transacties heeft verwerkt dan wordt het transactietarief voor u € 0,17 per Maestro-transactie. U valt niet meer terug. Dus ook als u de betaalterminal een aantal maanden verder niet gebruikt. Passeert u de 500 transacties per maand dan kost een Maestro-transactie u voortaan slechts € 0,13.

Als u bijvoorbeeld de ene maand 150 transacties doet en vervolgens twee maanden lang 100 transacties dan bedragen uw transactiekosten altijd € 0,17 per Maestro-transactie.

Switchen tussen tariefstructuren

U besluit zelf welke transactietariefstructuur u wilt gebruiken. U kunt tussen de tariefstructuren wisselen. Dit kan bijvoorbeeld als u in een bepaalde periode lagere bedragen hebt of meer toeristen in de zomer.

Let er wel op dat de tariefstructuur bij het resetten of de-activeren van een terminal teruggezet naar de standaardtariefstructuur die bij de eerste activatie was ingesteld. Controleer dus altijd uw tariefstructuur als u bijvoorbeeld een terminal op nieuwe verkooplocatie instelt of als u van valuta wisselt.

U kunt het tarief aanpassen door een e-mail te sturen naar support@mijnpin.nl (klik op de link om een mail te genereren). De doorlooptijd bij een wijzigingsverzoek is gemiddeld één werkdag.

Voorwaarden

 • Heeft u in een maand meer dan 150 danwel 500 transacties gerealiseerd dan kunt u ons vragen uw tariefstructuur aan te passen. Stuur een email info@mijnpin.nl met uw verzoek. U ontvangt van ons binnen 1 werkdag een tariefwijzigingsformulier.
 • Het aantal transacties wordt per account bepaald en niet per terminal. Dus heeft u 6 terminals met 30 transacties op elke terminal dan komt u in totaal uit op 180 transacties. Alle 6 terminals kunnen  naar het lagere tarief van € 0,17 per Maestro-transactie worden omgezet.
 • U begint altijd op het standaardtarief van € 0,25 per pintransactie. We stellen geen lagere tarieven in op basis van prognoses/schattingen/verwachtingen.
 • We compenseren geen transactiekosten met terugwerkende kracht. Voor de verwerking van een wijziging hebben we minimaal 1 werkdag nodig na ontvangst van het tariefwijzigingsformulier.

Creditcards

 • De transactiekosten voor MasterCard en Visa uit EU-landen bedragen 2,5%. Uit niet-EU landen bedragen de transactiekosten 2,85%
 • De transactiekosten voor American Express bedragen 3,0%