De hele tarievenstructuur bij myPOS is gericht op 'betaal alleen bij gebruik'. Daarom kent myPOS geen abonnementen, servicekosten of andere maandelijkse bedragen. Gebruikt u de terminal bijvoorbeeld vier maanden niet, dan hebt u € 0,- kosten.

Betalen naar gebruik betekent overigens niet dat u duurder uit bent wanneer u de myPOS betaalautomaat veel gebruikt.

Eenmalige kosten myPOS totaalpakket

Het myPOS totaalpakket van mijnPIN is met recht een totaaloplossing voor het accepteren van betalingen. Niet alleen krijgt u een betaalautomaat, maar ook aan praktische zaken zoals fooi-functionaliteiten, uitgebreide gedetailleerde transactie-informatie, een dataverbinding, uitbetaling en integratie met uw boekhouding is gedacht.

Het myPOS totaalpakket bestaat uit:

 • Een myPOS betaalautomaat
 • Een gratis myPOS account, beschikbaar via browser of een app (geen maandelijkse kosten)
 • Gratis intake + gratis activatie van uw betaalautomaat (geen instel- of opstartkosten, geen plug-and-play-kosten)
 • Een gratis myPOS data sim met onbeperkte een databundel
 • Een volwaardige PSP voor integratie met online winkelwages, websites, betaalknoppen en betaalverzoeken.
 • Een gratis myPOS Business Visa/Mastercard

De enige eenmalige kosten in dit pakket zijn dus de kosten van de betaalautomaat. Met dit pakket regelt u alles in één keer om betaalkaarten van uw klanten te accepteren.

Service en garantie

De updates en super-klantenservice via de telefoon, mail en chat blijven de gehele levensduur van uw betaalterminal gratis. Standaard werken wij met een 'omwissel'-garantie van één jaar. Deze kunt u voor slechts € 59 verlengen.

 • Wij rekenen geen installatie of activatiekosten voor een pinautomaat. Al onze betaalterminals worden kosteloos plug-and-play verstuurd.
 • Updates voor de betaalterminals blijven altijd gratis. Haalt de betaalautomaat lekker voor u binnen via het internet.
 • Onze telefonische ondersteuning blijft altijd gratis. Ongeacht hoe lang u de betaalterminal gebruikt.
 • Geen licentiekosten. Alle functionaliteiten worden kosteloos beschikbaar gesteld.
 • Garantietermijn is één jaar. Omruiling bij een defect apparaat. Alleen de verzendkosten naar mijnPIN zijn voor uw rekening.
 • De garantietermijn van een myPOS betaalterminal kunt u verlengen naar twee jaar voor slechts € 59,-. Mocht uw betaalterminal in het tweede jaar defect raken dan ruilen we deze om.
 • Aan de simkaart is geen abonnement verbonden.
 • De simkaart maakt verbinding met meerdere providers en roamt kosteloos in de gehele EU. 
 • Wij kennen geen abonnementen voor extra betaalmethoden. U kunt elk product van ons pinpassen, creditcards, American Express, betaallinks en website-plugins zonder abonnement gebruiken.

Eenvoudig prijsmodel van myPOS: aanschaf betaalterminal, transactiekosten en overboekingskosten

Gebruikskosten myPOS totaalpakket

Het prijsmodel is eenvoudig en bestaat uit drie componenten. Het komt er op neer dat uitsluitend gebruik van de diensten in rekening worden gebracht. 

1. Aanschaf betaalautomaat

Echte, robuuste volwaardige mobiele betaalterminal met simkaartU betaalt een eenmalig bedrag voor de aanschaf van een betaalautomaat. Er is keuze uit modellen met of zonder bonprinter. Alle door ons geleverde betaalautomaten werken volledig zelfstandig zonder aparte app en zijn voorzien van een gratis data SIM. Hiermee kunt u altijd en overal betaalkaarten accepteren.

In onze uitgebreide beschrijving staan overzichtelijk alle specificaties en mogelijkheden van onze betaalautomaten. De garantietermijn van een myPOS betaalterminal kunt u verlengen naar twee jaar voor slechts € 59,-. Mocht uw betaalterminal in het tweede jaar defect raken dan ruilen we deze om.

2. Transactiekosten

U kunt zelf kiezen welke van de twee tariefstructuren u per betaalterminal ingesteld wilt hebben. We hebben een vast of een variabel transactietariefVoor de pinpassen in Nederland voorzien van het Maestro- en VPAY-logo zijn vaste transactiekosten mogelijk.

Voor Bancontact heeft myPOS een vast tarief voor hoge en een voor lage bedragen. De transactiekosten van creditcards zijn altijd een percentage van het bedrag.

3. Overschrijven van geld van uw myPOS account

Vanuit het myPOS-account kunt u naar een willekeurige IBAN bankrekening in Europa voor € 3 overboeken. De overboeking zelf kan maximaal € 25000 groot zijn.De kosten voor het overboeken vanuit het myPOS account naar een IBAN bankrekening bedragen € 3,-. De achtergrond van deze kosten is dat myPOS binnenkomende betalingen 24 uur per dag, 7 dagen per week gelijk in uw account bijschrijft. Omdat banken en betaalinstellingen vaak niet zo snel werken schiet myPOS deze bedragen voor. 

U heeft zelf in de hand hoe vaak u een afschrijving doet. Veel klanten doen 1 afschrijving per maand omdat dit ook boekhoudkundig handig is. De kosten bedragen dan 3 euro per maand voor alle diensten en functies in het myPOS account. Overigens kunt u tegoeden ook direct zonder kosten uitgeven middels de gekoppelde myPOS Businesscard.

OPTIONEEL: Wanneer u contant geld opneemt met de optionele myPOS Business Visa/Mastercard.

Bij gebruik van een geldautomaat kunnen kosten in rekening worden gebracht, dit is veelvoorkomend bij Visa of Mastercards. U betaalt alleen kosten voor een contant geldopname of een saldocheck bij een geldautomaat. Het online of in een winkel betalen met uw myPOS Business card is geheel gratis.

myPOS transactiekosten

De transactiekosten zijn afhankelijk van het land waar u als bedrijf gevestigd bent. Voor Nederland kent myPOS twee tariefstructuren en voor België een speciaal tarief voor Bancontact betalingen.

Nederland - twee tariefstructuren

U kunt zelf kiezen welke van de twee tariefstructuren u per terminal ingesteld wilt hebben. We hebben een vast of een variabel transactietarief:

U heeft vrije keuze uit 2 verschillende tariefstructuren, een vast en een variabel transactietarief

 • Het variabele tarief is 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Mastercard, Maestro, Visa en V Pay. Hier vallen over het algemeen nagenoeg alle transacties onder. 2,85% voor alle non Europese pinpassen en creditcards. 
 • Het vaste tarief is € 0,13 tot € 0,25 (zie toelichting hieronder) voor Nederlandse Maestro pinpassen en € 0,25 voor Vpay pinpassen. Voor alle overige Europese pinpassen en creditcards geldt een tarief van 2,5%. Hiermee kunt u dus extra voordelig de in Nederland veel gebruikte reguliere pinpasbetalingen accepteren. 2,85% voor alle non Europese pinpassen en creditcards. 
 • Bancontact (Belgische pinpassen) accepteert u bij beide tariefstructuren altijd tegen een scherp vast tarief van € 0,25 per transactie. Transacties van minder dan € 10,- kosten slechts € 0,08 per transactie om ook pinnen bij kleine bedragen aan te moedigen.

Staffelkorting

Voor pinpasbetalingen (Nederlandse Maestro kaarten) hebben we staffeltarieven. De tarieven en voorwaarden zijn hiervan als volgt:

 • 0 – 150 transacties per maand € 0,25 per transactie
 • 150- 500 transacties per maand € 0,17 per transactie
 • 500+ transacties per maand € 0,13 per transactie

Handig om te weten:

 • u valt nooit terug in een hogere staffel. Gebruikt u uw pinautomaat een paar maanden niet of heeft u minder transacties? U blijft profiteren van het lagere tarief.
 • Een lager tarief op basis van prognoses of verwachtingen is helaas niet mogelijk.
 • Het tarief voor V PAY is alleen geldig voor Nederlandse V PAY kaarten.
 • Het tarief van uw myPOS GO wijzigen van 1.8% naar €0,25 cent kan tegen bijbetaling van het verschil in prijs.

Hoe werken de staffels?

Het hoogste aantal pintransacties (Nederlandse Maestro transacties) per maand bepaald het transactietarief (peildatum is de eerste dag van de maand). Dus als u in 1 maand 150 transacties heeft verwerkt dan wordt het transactietarief voor u € 0,17 per pin transactie. U valt niet meer terug. Dus ook als u de betaalterminal een aantal maanden verder niet gebruikt. Passeert u de 500 transacties per maand dan kost een pin transactie u voortaan slechts € 0,13.

Voorwaarden

 • Heeft u in een maand meer dan 150 dan wel 500 transacties gerealiseerd dan kunt u ons vragen uw tariefstructuur aan te passen. Stuur een email [email protected] met uw verzoek. U ontvangt van ons binnen 1 werkdag een tariefwijzigingsformulier.
 • Het aantal transacties wordt per account bepaald en niet per terminal. Dus heeft u 6 terminals met 30 transacties op elke terminal dan komt u in totaal uit op 180 transacties. Alle 6 terminals kunnen  naar het lagere tarief van € 0,17 per Maestro-transactie worden omgezet.
 • U begint altijd op het standaardtarief van € 0,25 per pin transactie. We stellen geen lagere tarieven in op basis van prognoses/schattingen/verwachtingen.
 • We compenseren geen transactiekosten met terugwerkende kracht. Voor de verwerking van een wijziging hebben we minimaal 1 werkdag nodig na ontvangst van het tariefwijzigingsformulier.

België - transactiekosten

 • Bancontact (Belgische pinpassen) accepteert u altijd tegen een scherp vast tarief van € 0,25 per transactie. Transacties van minder dan €10,- kosten slechts € 0,08 per transactie om ook pinnen bij kleine bedragen aan te moedigen.
 • Alle andere Europese pinpassen en creditcards kosten 1,75% per transactie, 2,85% voor non Europese pinpassen en creditcarsd.

Overige transactiekosten (Nederland & België)

 • Non-Europese pinpassen en creditcards 2,85% per transactie
 • Kaarten uitgegeven door JCB en (China) Union pay 2,9% per transactie
 • Kaarten uitgegeven door American Express 3,0% per transactie
 • Retourpinnen/refund: € 0,25
 • Annuleren van een transactie: Gratis
 • Chargeback kosten merchant (alleen creditcards): € 24,99
 • Verwacht u (bijzonder) veel Maestro of Bancontact transacties te accepteren? Neem dan contact op voor een transactietarief op maat.

Bent u gevestigd of actief in een ander EU land dan Nederland of België en wilt u daar pintransacties accepteren? Ook dat kan met de myPOS terminal, neemt contact op voor de mogelijkheden en een transactietarief op maat.

Pre-autorisatie en Mail Order / Telephone Order (MoTo)

 • Een pre-autorisatie omzetten in een betaling: gratis, u betaalt het normale transactietarief.
 • Annuleren van een pre-autorisatie: 0,5% van de transactiewaarde.
 • Mail Order / Telephone Order (MoTo): toeslag van 0,5% op het transactietarief

myPOS Online transactiekosten

Voor de internetkassa (myPOS Checkout), de betaalverzoeken (myPOS Payment Requests), de betaallinks (myPOS PayLink) en de betaalknoppen (myPOS PayButton):

 • er worden geen abonnementskosten in rekening gebracht.
 • u kunt alle betaalmethoden gebruiken.
 • geaccepteerde bedragen worden direct in uw account bijgeschreven.
 • de transactiekosten bedragen:
 • iDEAL transactie kost € 0,25. 
 • Toeslag van een 0,5% op het normale transactietarief bij de debit- en creditcards. 

Transactiekosten overige EU-landen

We accepteren ondernemers uit heel Europa. De transactietarieven zijn afhankelijk van het land waar u als bedrijf gevestigd bent. 

Duitsland

Er is geen onderscheid in categorieën. Alle branches hebben één tarief. Alle debitcards van Maestro en VPAY 1%, JCB en Union Pay 2,9%, American Express 3,0% en alle overige non-EU cards en creditcards 2,75%.

Frankrijk

Er is geen onderscheid in categorieën. Alle branches hebben één tarief. JCB en Union Pay 2,9%, American Express 3,0% en alle overige pinpassen en creditcards: 1,90%.

Standaard tariefstructuur rest van Europa

Maestro, VPay, Mastercard, Visa: Standaardkaarten 1,75%, zakelijk 2,75%, niet-EEA 2,85%

Geldig in: Andorra, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

myPOS account tarieven

Alle functies van het myPOS account zijn geheel gratis zonder maandelijkse kosten, met uitzondering van tarieven zoals hieronder genoemd.

Bijschrijvingen

Overboeken van een bankrekening naar het myPOS account: € 0,-

Overboekingen/afschrijvingen

 • Overboeking naar een ander myPOS account: € 0,10
 • Overboeking naar een SEPA bankrekening: € 3,-

Chargebacks/annuleringen

Verzoeken tot terugdraaien van transacties: € 10,- per verzoek

Kosten voor een chargeback bedragen €25,00 per verzoek

Bankafschriften

Maandelijks papieren afschrift: € 5,- (digitale afschriften zijn uiteraard kosteloos)

Inactiviteit

Als er 12 maanden geen activiteiten op het myPOS-account (zoals een bij- of afschrijving heeft plaatsgevonden) en ook geen betalingen zijn geaccepteerd met een betaalterminal, betaalverzoeken of via een webwinkel dan worden er inactiviteitskosten in rekening gebracht. myPOS maakt namelijk kosten voor elk account. Naast de technische kosten zijn er ook toezichtskosten.

Een van onderstaande opties wordt in rekening gebracht:

 • Na 12 maanden geen activiteit op het myPOS-account: € 10,- per maand.
 • Na 12 maanden geen acceptatie van betaaltransacties via een betaalterminal, MOTO of online:
  • € 5 per maand als de geaccepteerde omzet minder dan € 50.000 per maand is geweest.
  • € 15 per maand als de geaccepteerde omzet meer dan € 50.000 per maand is geweest.

Als het myPOS-account wordt opgeheven i.v.m. compliancy of overtreding van de voorwaarden dan worden € 50 opheffingskosten in rekening gebracht.

myPOS Business creditcard tarieven

Met de optionele myPOS Business Card profiteert u van wereldwijd betaalgemak. Overal waar u het MasterCard- of Visa-logo ziet kunt u betalen en geld opnemen. Betalingen doen in winkels of online is gratis, voor sommige diensten kunnen extra kosten worden gerekend zoals hieronder vermeld.

Kosten

Eenmalige aanschaf van de eerste creditcard: € 0,00
Jaarlijkse kosten van de eerste creditcard: € 0,00
Vervanging van een verlopen eerste creditcard: € 0,00

Eenmalige aanschaf van een extra creditcard in euro's: € 5,00
Eenmalige aanschaf van een extra creditcard in Britse ponden: GBP 5,00
Eenmalige aanschaf van een extra creditcard in Zwitserse franks: CHF 5,00
Eenmalige aanschaf van een extra creditcard in andere valuta's: tegenwaarde van € 5

Jaarlijkse kosten van een extra creditcard: € 0,00

Verlenging van een verlopen extra creditcard in euro's: € 5,00
Verlenging van een verlopen extra creditcard in Britse ponden: GBP 5,00
Verlenging van een verlopen extra creditcard in Zwitserse franks: CHF 5,00
Verlenging van een verlopen extra creditcard in andere valuta's: tegenwaarde van € 5

Contant geld opnemen met de myPOS Business Master/VisaCard

 • Bij een geldautomaat in een EU land (een bedrag tot € 300,-): € 2,-
 • Bij een geldautomaat in een EU land (een bedrag van € 300,- tot € 1000,-): € 4,-
 • Bij een geldautomaat buiten de EU (internationaal): € 4,- + 1%
 • Geweigerde transactie bij een geldautomaat: € 0,50
 • Bij een verkooppunt (winkel): € 3,- + 1%, minimum kosten € 5,-*

*het verkooppunt kan zelf extra kosten in rekening brengen

Limieten: u kunt maximaal € 1000,- per keer en maximaal € 1000,- per dag opnemen met uw myPOS Businesscard. Bekijk een overzicht van alle limieten hieronder.

Overige kosten myPOS Business Master/Visacard

 • Vervanging van een verlopen of gestolen creditcard (eerste kaart): Gratis
 • ATM (Geldautomaat) saldo check: € 0,50
 • Opstarten van een chargeback: € 25,-

Limieten myPOS Business Master/VisaCard (standaard account)

Limieten Transactie Per dag Per week Per maand
  Bedrag Aantal Bedrag Aantal Bedrag Aantal Bedrag

Geld opname (ATM en POS)
PER ACCOUNT

€ 1000 7 € 1000 - € 5000 - € 10000
Winkelbetalingen € 2500 15 € 5000 - € 25000 - € 25000
Internetbetalingen - 7 € 2500 - € 5000 - -

U dient dit als volgt te lezen: U kunt met de Business Master/VisaCard in een winkel per keer (per transactie) maximaal € 2.500 afrekenen. Het maximum bedrag wat u per dag kunt uitgeven in winkels is € 5.000. Het maximum aantal transacties per dag is 15. Het maximum bedrag wat u per week of per maand kunt uitgeven in winkels is € 25.000.

De maxima voor geld opnemen bij een geldautomaat (ATM) zijn per account en niet per creditcard.

Vragen?

Wilt u meer weten over de myPOS tarieven? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990