De hele tarievenstructuur bij myPOS is gericht op 'betaal alleen bij gebruik'. Daarom kent myPOS geen abonnementen, servicekosten of andere maandelijkse bedragen. Gebruikt u de terminal bijvoorbeeld vier maanden niet, dan hebt u € 0 kosten.

Betalen voor gebruik betekent overigens niet dat u duurder uit bent wanneer u de myPOS betaalautomaat veel gebruikt. Onze tarieven zijn eenvoudig en scherp zodat u gelijk weet waar u aan toe bent. Daarmee bent u bijna altijd voordeliger uit dan de concurrent, of u nu een grote of kleine onderneming heeft.

De voornaamste kosten die wel u heeft zijn de kosten per voltooide transactie. Hieronder vindt u een helder overzicht van alle kosten gerelateerd aan het gebruik van de myPOS betaalautomaten en het bijbehorende myPOS account.

Eenmalige kosten myPOS totaalpakket

Het myPOS totaalpakket van mijnPIN is met recht een totaaloplossing voor het accepteren van betalingen. Niet alleen krijgt u een betaalautomaat, maar ook aan praktische zaken zoals een dataverbinding, uitbetaling en integratie met uw boekhouding is gedacht.

Het myPOS totaalpakket bestaat uit:

 • Een myPOS betaalautomaat, beschikbaar vanaf € 99,- ex. BTW eenmalig (geen maandelijkse kosten)
 • Een gratis myPOS account, beschikbaar via browser of een app (geen maandelijkse kosten)
 • Gratis verificatie van uw identiteit + gratis activatie van uw betaalautomaat (geen instel- of opstartkosten)
 • Een gratis myPOS data sim met onbeperkte data in heel Europa voor uw pinautomaat. (nooit opwaarderen en geen maandelijkse kosten)
 • Een gratis myPOS Business Visa/Mastercard

De enige eenmalige kosten in dit pakket zijn de kosten van de pinautomaat, al beschikbaar vanaf 99 euro excl. BTW. Met dit pakket heeft u alles in handen om pinbetalingen van uw klanten te accepteren waar u maar wilt dankzij de ingebouwde SIM kaart. Daarnaast kunt u met het bijbehorende account eenvoudig transacties inzien, overboeken of exporteren naar uw administratie.

Gebruikskosten myPOS totaalpakket

U betaalt uitsluitend voor gebruik en er worden slechts op 3 manieren kosten in rekening gebracht

1. U betaalt voor elke transactie een toeslag.

Voor de in Nederland en België veel voorkomende pinpasbetalingen (Maestro, V Pay en Bancontact) hebben wij extra gunstige tarieven. Hieronder vindt u meer informatie over de transactietarieven.

2. U betaalt een kleine toeslag voor het overschrijven van geld van uw myPOS account.

De reden hiervan is dat binnenkomende betalingen 24 uur per dag, 7 dagen per week gelijk in uw account worden gestort. Omdat banken en betaalinstellingen vaak niet zo snel werken schieten wij het geld als het ware voor. Als tegemoetkoming in de kosten hiervan betaalt u 3 euro per afschrijving.

U heeft zelf in de hand hoe vaak u een afschrijving doet. Veel klanten doen 1 afschrijving per maand omdat dit ook boekhoudkundig handig is. De kosten bedragen dan 3 euro per maand voor alle diensten en functies in het myPOS account. Overigens kunt u tegoeden ook direct zonder kosten uitgeven middels de gekoppelde myPOS Businesscard.

3. Wanneer u contant geld opneemt met de optionele myPOS Business Visa/Mastercard.

Bij gebruik van een geldautomaat kunnen kosten in rekening worden gebracht, dit is veelvoorkomend bij Visa of Mastercards. U betaalt alleen kosten voor een contant geldopname of een saldocheck bij een geldautomaat. Het online of in een winkel betalen met uw myPOS Business card is geheel gratis.

1. myPOS transactietarieven

Onze diensten kenmerken zich door de eenvoudige en overzichtelijke tarieven. U betaalt uitsluitend voor gebruik en zit niet vast aan abonnementen of servicecontracten. Hieronder vind u een helder overzicht van de transactiekosten bij gebruik.

De transactietarieven zijn afhankelijk van het land waar u als bedrijf gevestigd bent. Voor Nederland kent myPOS twee tariefstructuren en voor Belgie een speciaal tarief voor bancontact betalingen.

Nederland

Twee tariefstructuren

U heeft vrije keuze uit 2 verschillende tariefstructuren, een vast en een variabel transactietarief

 • Het variabele tarief is 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards van Mastercard, Maestro, Visa en V Pay. Hier vallen over het algemeen nagenoeg alle transacties onder.
 • Het vaste tarief is 13 tot 25 cent (zie toelichting hieronder) voor Maestro/Vpay pinpassen en 2,5% voor alle overige Europese pinpassen en creditcards. Hiermee kunt u dus extra voordelig de in Nederland veel gebruikte reguliere pinpasbetalingen accepteren.

Staffelkorting

U kunt sinds kort profiteren van een staffelkorting voor pinpasbetalingen (Maestro en V pay transacties). De tarieven en voorwaarden zijn hiervan als volgt:

 • 0 – 150 transacties per maand € 0,25 per transactie
 • 150- 500 transacties per maand € 0,17 per transactie
 • 500+ transacties per maand € 0,13 per transactie

Elke 1e van de maand controleren wij automatisch of u in aanmerking komt voor het staffeltarief op basis van het aantal transacties uit de vorige maand, u hoeft hiervoor niets te doen.

Handig om te weten: u valt nooit terug in een hogere staffel. Gebruikt u uw pinautomaat een paar maanden niet of heeft u minder transacties? U blijft profiteren van het lagere tarief. Een lager tarief op basis van prognoses of verwachtingen is helaas niet mogelijk.

België

Er is geen onderscheid tussen verschillen tariefstructuren of omzet, alle branches hebben 1 tarief.

 • Bancontact (Belgische pinpassen) accepteert u altijd tegen een scherp vast tarief van 25 cent per transactie. Transacties van minder dan € 10 kosten slechts 8 cent per transactie om ook pinnen bij kleine bedragen aan te moedigen.
 • Alle andere Europese pinpassen en creditcards kosten 1,75% per transactie

Overige transactiekosten (Nederland & België)

 • Non-Europese pinpassen en creditcards 2,85% per transactie
 • Kaarten uitgegeven door JCB en (China) Union pay 2,9% per transactie
 • Kaarten uitgegeven door American Express 3,0% per transactie
 • Retourpinnen: € 0,49
 • Annuleren van een transactie: Gratis
 • Chargeback kosten merchant (alleen creditcards): € 24,99
 • Mail Order Telephone Order (MoTo): toeslag van 0.5% op het transactietarief
 • Pre-authorisatie, standaard tarief, annulering pre-authorisatie zonder succesvolle transactie 0.5%
 • Verwacht u (bijzonder) veel Maestro of Bancontact transacties te accepteren? Neem dan contact op voor een transactietarief op maat.

Bent u gevestigd of actief in een ander EU land dan Nederland of België en wilt u daar pintransacties accepteren? Ook dat kan met de myPOS terminal, neemt contact op voor de mogelijkheden en een transactietarief op maat.

Transactiekosten overige EU-landen

Duitsland

Er is geen onderscheid in categorieën. Alle branches hebben één tarief. Alle debitcards van Maestro en VPAY 1%, JCB en Union Pay 2,9%, American Express 3,0% en alle overige non-EU cards en creditcards 2,75%.

Frankrijk

Er is geen onderscheid in categorieën. Alle branches hebben één tarief. JCB en Union Pay 2,9%, American Express 3,0% en a alle overige pinpassen en creditcards: 1,90%.

Andere EU-landen

Bent u in een ander land gevestigd dan staan de transactietarieven voor dat land in dit overzicht. Staat uw land er niet bij en bent u gevestigd in een EU land? Neem dan contact met ons op. 

2. myPOS account tarieven

Alle functies van het myPOS account zijn geheel gratis zonder maandelijkse kosten, met uitzondering van tarieven zoals hieronder genoemd.

Bijschrijvingen

Bijschrijvingen van de myPOS betaalrekening: € 0,-

Overboekingen/afschrijvingen

 • Overboeking naar een andere myPOS betaalrekening: € 0,10
 • Overboeking naar een SEPA bankrekening: € 3,-

Chargebacks/annuleringen

Verzoeken tot terugdraaien van transacties: € 10,- per verzoek

Bankafschriften

Maandelijks papieren afschrift: € 5,- (digitale afschriften zijn uiteraard kosteloos)

3. myPOS Business Card tarieven

Met de gekoppelde myPOS Business Card profiteert u van wereldwijd betaalgemak. Overal waar u het MasterCard of Visa logo ziet kunt u betalen en geld opnemen. Betalingen doen in winkels of online is gratis, voor sommige diensten kunnen extra kosten worden gerekend zoals hieronder vermeld.

Contant geld opnemen met de myPOS Business Master/VisaCard

 • Bij een geldautomaat in een EU land (een bedrag tot € 300,-): € 2,-
 • Bij een geldautomaat in een EU land (een bedrag van € 300,- tot € 1000,-): € 4,-
 • Bij een geldautomaat buiten de EU (internationaal): € 4,- + 1%
 • Geweigerde transactie bij een geldautomaat: € 0,50
 • Bij een verkooppunt (winkel): € 3,- + 1%, minimum kosten € 5,-*

*het verkooppunt kan zelf extra kosten in rekening brengen

Limieten: u kunt maximaal € 1000,- per keer en maximaal € 1000,- per dag opnemen met uw myPOS Businesscard. Bekijk een overzicht van alle limieten hieronder.

Overige kosten myPOS Business Master/Visacard

 • Vervanging van een verlopen of gestolen creditcard: Gratis
 • ATM (Geldautomaat) saldo check: € 0,50
 • Opstarten van een chargeback: € 15,-

Limieten myPOS Business Master/VisaCard (standaard account)

Limieten Transactie Per dag Per week Per maand
  Bedrag Aantal Bedrag Aantal Bedrag Aantal Bedrag

Geld opname (ATM en POS)
PER ACCOUNT

€ 1000 7 € 1000 - € 5000 - € 10000
Winkelbetalingen € 2500 15 € 5000 - € 25000 - € 25000
Internetbetalingen - 7 € 2500 - € 5000 - -

U dient dit als volgt te lezen: U kunt met de Business Master/VisaCard in een winkel per keer (per transactie) maximaal € 2.500 afrekenen. Het maximum bedrag wat u per dag kunt uitgeven in winkels is € 5.000. Het maximum aantal transacties per dag is 15. Het maximum bedrag wat u per week of per maand kunt uitgeven in winkels is € 25.000.

De maxima voor geld opnemen bij een geldautomaat (ATM) zijn per account en niet per creditcard.

Vragen?

Wilt u meer weten over de myPOS tarieven? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990