Handig! Fooi ontvangen op je betaalautomaat

Handig! Fooi ontvangen op je betaalautomaat

Bij mijnPIN is het mogelijk om fooi te ontvangen via de betaalautomaat. Tot voor kort was het niet mogelijk om een fooi apart in te voeren bij het pinnen. Daarom werd op de betaalautomaat vaak het totaalbedrag inclusief fooi ingevoerd, of gaf de consument de fooi apart.

Door de fooi-mogelijkheid kan zowel met een pinpas en creditcard een aparte fooi via de betaalautomaat worden ontvangen. De betaalautomaten kunnen ook met meerdere medewerkers overweg. Iedere medewerker krijgt zijn eigen pincode. Uit de rapportages en de dagoverzichten kunt u de fooien altijd toerekenen aan de juiste medewerkers.

fooi mobiele pinautomaat

Hoe werkt een transactie met fooi?

Een transactie met fooi gaat als volgt:

 • U start de transactie. Kies 'Betaling' en voer het bedrag in. Bevestig met (O).
 • Uw klant toetst het fooibedrag in, gevolgd door (O).
 • Uw klant ziet het bedrag, de fooi en het totaalbedrag in het scherm van de betaalautomaat staan.
 • Uw klant drukt vervolgens op (O), de betaalautomaat vraagt om een een pas.
 • De klant stopt zijn pas in de betaalautomaat en toetst de pincode in en bevestigt met . De transactie is nu afgerond.

Het aanzetten van de fooien-functionaliteit

U kunt de functionaliteit aanzetten door op knop F2 en vervolgens op de optie TRANSACTIES CONFIG te drukken. De fooien kunt u vervolgens aan- of uitzetten. U kunt in dit submenu ook de functionaliteit om met meerdere gebruikers te werken aan- of uitzetten.

Het checken van de versie van mijn Terminal

Vanaf versie 3.12 zijn de terminals voorzien van de fooien functionaliteit. U kunt deze checken door op knop F2 en vervolgens op de optie INFORMATIE (of ABOUT) te drukken. 
 

Reacties

 1. myPOS myPOS

  Beste Marco,

  Een stukje van de tekst was weggevallen. We hebben die toegevoegd.

  Groet,
  myPOS

 2. myPOS myPOS

  Beste Said,

  Er is een update voor beschikbaar. Je dient versie 3.12 hiervoor te hebben. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op dan zorgen we dat jouw terminal op deze versie komt.

  Vriendelijke groet,
  myPOS

 3. Marco Marco

  Wellicht een idee om dan uit te leggen, hoe zo iets in te voeren? Trouwens, er staat 2 x de zelfde tekst....Ben benieuwd naar de uitleg.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Beste mobiele contactloze betaalterminal

Geen contracten, geen abonnementen, betaal alleen bij gebruik

Directe uitbetaling

Alle betaalkaarten: Maestro, Bancontact, VPAY, MasterCard, Visa, JCB, UnionPay

Design by Crivex | © 2017 Heights Payments Terminals B.V. – Geautoriseerde importeur en distributeur van de myPOS producten van myPOS Europe Ltd.

Het myPOS-pakket en het online betaalplatform worden gepromoot en beheerd door myPOS Europe Ltd in Londen. De betaaldiensten en betaalrekeningen voor elektronisch geld voor EEA-landen worden geleverd door aangewezen banken of elektronisch geldinstellingen met vergunning.
myPOS package and platform are promoted and operated by myPOS Europe Ltd, London, UK. The payment services and accounts for e-money for EEA countries are provided by designated licensed banks or e-money institutions.