Heights myPOS en iZettle: de kostenvergelijking

Heights myPOS en iZettle: de kostenvergelijking

Wilt u ook zo voordelig mogelijk gebruik kunnen maken van een mobiele pinautomaat? Veel aanbieders zoals iZettle bieden je wel voordelige apparaten, maar hoge transactiekosten. Vergelijk nu de kosten van iZettle met de mobiele pinautomaten van myPOS.

Bent u benieuwd naar de voordelen van de myPOS pinapparaten tegenover die van iZettle? Kan de myPOS pinterminal tegen de € 19 (of € 0 of €

Beschrijving iZettle pinreader

Bij iZettle kon u vroeger een gratis lezer krijgen. Dit was een kleine blauwe pinlezer zonder scherm. Deze ondersteunde helaas geen contactloze betalingen. De nieuwe pinreader heeft nu ook een klein zwartwit schermpje zodat je het bedrag ziet en de pincode kunt invoeren. Daarnaast kan deze ook contactloze betalingen accepteren. Officieel kost ie volgens iZettle € 79, maar afhankelijk van de actie (paasactie, kerstactie, zomeractie) kost ie tussen de € 19 en € 39.

Het formaat en de electronica die in een iZettle pinreader zitten zijn vergelijkbaar met de readers die banken aan klanten geven om in te loggen in hun bankomgeving. De bluetooth-chip die in een iZettle zit kost ook geen vermogen. Dimensies zijn 11 cm groot, 7 cm breed en 2 cm dik. Kortom, pinreaders zijn geen echte betaalautomaten

Software iZettle pinreader

De iZettle kastjes zijn pinreaders zijn en geen echte pinapparaten of betaalautomaten. De betaalapplicatie moet u dus op uw smartphone of tablet installeren. De apparaatjes hebben dus altijd extra software nodig, niet zo handig als uw betaalterminal door meerdere medewerkers wordt gebruikt. De eigenaar van de smartphone waar de kaartlezer aan gekoppeld is zou bijvoorbeeld eens naar de WC gaan of zo.

Bonprinter iZettle

Als u een bonprinter wilt dan kunt u die bij iZettle los aanschaffen. Daar waar de kaartlezer heel klein is krijgt u bij de bonprinter een apparaat ter grootte van een broodrooster. De printer kost € 319 en maakt verbinding via Bluetooth. Vergelijk dit eens met een myPOS betaalterminal van € 199 waar de bonprinter al standaard inzit. Komt die prijs van een iZettle kaartlezertje wel in een andere context te staan: een iZettle kost tussen de € 0 en € 79, de printer € 319.

Transactiekosten iZettle

iZettle kent alleen variabele tarieven die bij 2,75% beginnen. Afhankelijk van het aantal transacties kan dit goedkoper worden. Het variabele tarief bedraagt bij mijnPIN standaard 1,8%. Bijna een volle procentpunt lager. Daarnaast kent mijnPIN ook een vast tarief voor debitcards van € 0,25 voor Maestro (PIN) en Bancontact (België).

Voorbeeld:

Bij een transactie van € 100 betaald u:

 • Bij iZettle € 100 x 2,75% = € 2,75
 • Bij mijnPIN kunt u kiezen uit twee tariefstructuren:
  1. € 100 x 1,8% = € 1,80. Scheelt dus € 0,95 t.o.v. iZettle
  2. Bij het vaste tarief zijn de transactiekosten altijd € 0,25. Dat scheelt dus € 2,50 t.o.v. iZettle.

Echte pinapparaten van myPOS

Bij mijnPIN heeft u de keuze uit echte betaalautomaten, een all-in POSsim simkaartje van € 59,- en keuze uit een pinautomaat met of zonder bonprinter. De transactiekosten van mijnPIN bedragen slechts €0,25 of 1,8% van de transactie. Daarnaast hoeft u met een mobiele pinatuomaat van mijnPIN geen extra software te installeren.

Bekijk in de onderstaande tabellen de voordelen van de myPOS pinapparaten tegenover de pinreaders van iZettle.

myPOS Combo met bonprinter iZettle Contactless met bonprinter
D210 WiFi/SIM/Bluetooth/GPRS & NFC met bonprinter €199,- Kaartlezer € 79,-
Bonprinter (mobiel) € 319,-
Transactiekosten 1,8% Transactiekosten 2,75%
 • Accepteert Maestro, VPAY, Mastercard, Visa, JBC en Union Pay
 • Wifi
 • Bluetooth
 • GPRS
 • Contactloos betalen (NFC)
 • Accepteert Maestro, VPAY, Mastercard en Visa
 • Bluetooth
 • Contactloos betalen (NFC)
Prijs €199,- Prijs €398,-


In dit geval bent u niet alleen voordeliger uit qua aanschaf, maar heeft u bij mijnPIN ook nog de mogelijkheid tot WiFi en GPRS verbindingen.

Bekijk nu ons gehele assortiment hier, en bespaar flink op uw kosten voor een mobiele pinautomaat!

*Deze prijzen zijn gebaseerd op de prijsstelling geldende op 22 juni 2016. Bron: website iZettle.
** Laatste update 19 mei 2017.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Beste mobiele contactloze betaalterminal

Geen contracten, geen abonnementen, betaal alleen bij gebruik

Directe uitbetaling

Alle betaalkaarten: Maestro, Bancontact, VPAY, MasterCard, Visa, JCB, UnionPay

Design by Crivex | © 2017 Heights Payments Terminals B.V. – Geautoriseerde importeur en distributeur van de myPOS producten van myPOS Europe Ltd.

Het myPOS-pakket en het online betaalplatform worden gepromoot en beheerd door myPOS Europe Ltd in Londen. De betaaldiensten en betaalrekeningen voor elektronisch geld voor EEA-landen worden geleverd door aangewezen banken of elektronisch geldinstellingen met vergunning.
myPOS package and platform are promoted and operated by myPOS Europe Ltd, London, UK. The payment services and accounts for e-money for EEA countries are provided by designated licensed banks or e-money institutions.