Vergelijk Heights myPOS met Rabo SmartPin

Vergelijk Heights myPOS met Rabo SmartPin

Wilt u ook zo voordelig mogelijk gebruik kunnen maken van een mobiele pinautomaat? Veel aanbieders van pinapparaten zoals Rabo SmartPin bieden je wel voordelige apparaten, maar met veel andere beperkingen. Vergelijk nu de kosten van Rabo SmartPin met de mobiele pinautomaten van mijnPIN.

Bij de Rabobank kunt u een SmartPin-kaartlezer aanschaffen waarmee mobiele betalingen gedaan kunnen worden. Helaas hebben deze SmartPin pinreaders een flink aantal beperkingen. Een groot nadeel is de extra software op een smartphone en dat u het pinautomaatje in bruikleen hebt van de Rabobank. Eigenlijk alleen geschikt voor kleine (ambulante) ondernemers zonder personeel. Met de tweede generatie SmartPin kan wel contactloze transacties accepteren maar nog steeds geen creditcards.

RABO SMARTPIN PINREADER

De huidige Rabo SmartPin is qua formaat vergelijkbaar met een compacte feature telefoon (Nokia 3130) of een grote identifier van de banken. De vorige uitvoering was kleiner, vierkanter en qua grootte net zo groot als de Rabo identifier. In ieder geval lijkt deze SmartPin al meer op een pinapparaat. In deze pinreader kan een pinpas worden ingevoerd en de klant kan de pincode intikken of de klant kan contactloos betalen door deze op de pinreader te leggen (bij de tweede generatie).

De eerste generatie SmartPin wordt geproduceerd door Wincor Nixdorff; deze verkoopt het model ook onder de merknaam MobiPin10. Deze ondersteund overigens geen contactloze betalingen.

RABO SMARTPIN APP

De smartpin is een pinreader en geen echte volwaardige betaalterminal. U dient dus een app (waar dus de betaalfunctionaliteit in zit) te installeren op uw smartphone. U voert dus een bedrag altijd in op uw smartphone. Rapportages over de betalingen haalt u uit deze app.

Grootste nadeel van deze app is dat de volwaardige app op de telefoon van IEDERE gebruiker geïnstalleerd dient te worden die de pinreader gebruikt. Alle gebruikers zien alle transacties in hun app verschijnen. Uw zaterdaghulpjes, uw schoonmoeder (die op dinsdag helpt) en uw personeel zien dagelijks wat u verkoopt. Voor veel ondernemers is dit een niet-gewenste situatie. Deze ondernemers kloppen bij ons aan voor zelfstandig werkende betaalautomaten. Wij moeten deze ondernemers echt verzekeren dat hun medewerkers alleen het dagtotaal van de betaalautomaat kunnen zien.

PINPASSEN EN CREDITCARDS

Met Rabo SmartPIN kunt u overal in Europa Maestro en V Pay betalingen in euro's accepteren. Ook de contactloze betalingen worden geaccepteerd. Uitbetaling van de geaccepteerde bedragen kan alleen in euro's naar uw bankrekening. Met de myPOS pinapparaten kunt u naast de pinpassen van Maestro en VPAY ook de creditcards van MasterCard, Visa, JCB en (China) Union Pay accepteren in heel Europa. U kunt in alle mogelijke Europese valuta's zoals Noorse Kronen, Britse Ponden of Zwitserse Francs accepteren. U kunt ook - dus zonder omwisselkosten of valutaverliezen - direct uitbetaald worden in andere valuta's zoals Britse Ponden of Zwitserse Francs.

SIMKAART

Bij aanschaf van een mobiele pinautomaat bij mijnPIN wordt standaard een simkaart meegeleverd. Deze werkt in heel Europa waardoor u altijd en overal pinpassen en creditcards kunt accepteren. De myPOS betaalterminal werkt daardoor geheel zelfstandig. In tegenstelling tot de Smartpin heeft u geen smartphone nodig. Daarnaast is een bluetooth verbinding traag en niet altijd betrouwbaar. Een myPOS betaalterminal is dus betrouwbaarder. Aan de simkaart zit geen abonnement vast. De kosten voor het dataverkeer zijn bij de aanschafprijs van de myPOS betaalterminal inbegrepen. 

BANKREKENING

Voor de Rabo SmartPin heeft u een zakelijke rekening bij de Rabobank nodig. Een eenmanszaak zonder zakelijke bankrekening of zakelijke klanten van een andere bank kunnen geen Rabo Smartpin gebruiken.
Bij mijnPIN is een (zakelijke) bankrekening niet noodzakelijk. De geaccepteerde bedragen worden direct bijgeschreven in het myPOS account. Klanten van mijnPIN boeken 1x per week of 1x per maand het saldo over naar een bankrekening. Dit kan een bankrekening in binnen- of buitenland zijn. De kosten per bankoverschrijving van maximaal € 25.000 bedragen € 3.

BONPRINTER

De Rabo SmartPin kan geen pinbonnetje afdrukken. Optioneel is voor € 300 een pinbonprinter leverbaar. Een myPOS Combo heeft een ingebouwde bonprinter. De prijs van het gehele pinapparaat is € 199. U heeft geen aparte accessoire nodig.

RETOURPINNEN

Retourpinnen is niet mogelijk met de Rabo SmartPIN. Met de mijnPIN myPOS pinapparaten kunt u retourpinnen. De kosten zijn € 0,49 per transactie.

KOSTEN VERGELIJKEN mijnPIN myPOS Combo EN RABO SMARTPIN

We vergelijken in onderstaande berekening ons standaardmodel, de myPOS Combo, met de Rabo SmartPin. De pinapparaten zonder bonprinter, de D200C kost € 139 en de mini ICE kost € 189. Allemaal overigens standaard voorzien van een simkaart.  

myPOS Combo   Rabo SmartPin  
myPOS Combo WiFi, simkaart & NFC € 249,- Kaartlezer borg € 50,-
Abonnementskosten GEEN Abonnementskosten € 120,-
Simkaart kosten € 0,00    
Transactiekosten € 0,25 Transactieskosten € 0,15
 • Accepteert Maestro, VPAY, Mastercard,
  Visa ,JBC en (China) Union Pay
 • Wifi
 • Bluetooth
 • Contactloos betalen
 
 • Accepteert Maestro en VPAY
 • Bluetooth
 • Contactloos betalen
 
Prijs met simkaart € 249,- Prijs € 170,-

Voor de aanschaf van een mobiele pinautomaat bent u bij mijnPIN t.o.v. Rabo SmartPin € 79 duurder uit. Echter is het myPOS mobiele pinautomaat bij mijnPIN na aanschaf compleet van u en zit u niet vast aan een abonnement. Nu zult u denken, maar de transactiekosten bij Rabo SmartPin liggen iets lager, dus waarom zou ik voor mijnPIN kiezen? Onderstaande tabel laat duidelijk de nadelen van de Rabo SmartPin zien t.o.v. mijnPIN.

mijnPIN myPOS producten Rabo SmartPin
Accepteert naast pinpassen ook Mastercard, Visa, JCB en (China) Union Pay. Vanaf juli 2017 ook American Express. Accepteert geen creditcards
Geen abonnementskosten. Niet gebruiken kost dan ook niets. U zit vast aan een abonnement, ook als u geen transacties heeft of maandenlang geen gebruik maakt van de pinreader.
Transactiekosten € 0,25 Maestro Transactiekosten € 0,15 Maestro / VPAY
Geen extra software vereist. De mobiele pinautomaten werken op zichzelf. U heeft extra software nodig die nog niet op alle apparaten werkt. Heeft u een Samsung? Dan kunt u al geen gebruik maken van Rabo SmartPin.
Pinautomaat met bonprinter U kunt geen bon meegeven aan uw klant.
U kunt verbinding maken via de simkaart of via Wifi. U kunt alleen gebruik maken van een Bluetooth verbinding
Kan zelfs zonder bankrekening worden gebruikt. Zakelijke bankrekening van de Rabobank verplicht
Onbeperkt aantal betaalterminals in één account. Meerdere valuta's, tariefstructuren mogelijk. Geschikt voor de kleinste tot de groostste (internationale) onderneming. Voor kleine (ambulante) ondernemers zonder personeel


Bekijk nu ons gehele assortiment hier, en geniet van de vele voordelen van een mobiele pinautomaat van mijnPIN!


*Deze prijzen zijn gebaseerd op de prijsstelling geldende op 2 mei 2017. Bron: website Rabobank.

Reacties

 1. mijnPIN mijnPIN

  Het myPOS-account werkt niet met batch-betalingen. Alle transacties worden individueel volledig bijgeschreven in uw account. De transactiekosten worden als een aparte regel in rekening gebracht. Daarnaast kunt u een referentie meegeven. Het afletteren (reconcilieren) wordt zo eenvoudig.

 2. Markk Markk

  Rabo smart pin telt pinbetalingen op tot dagtotalen en geeft zodoende geen informatie weer over de individuele betaler (naam/bankrekeningnr e.d.). Hierdoor is 'kascontrole' lastig of handwerk en zijn betalingen niet te linken aan een debiteur in onze administratie. Hoe gaat myPos daarmee om?

 3. henk henk

  en bij de rabobank 16,90 maandelijkse kosten zakelijke rekening internetbankieren wereldpas e.d

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Beste mobiele contactloze betaalterminal

Geen contracten, geen abonnementen, betaal alleen bij gebruik

Directe uitbetaling

Alle betaalkaarten: Maestro, Bancontact, VPAY, MasterCard, Visa, JCB, UnionPay

Design by Crivex | © 2017 Heights Payments Terminals B.V. – Geautoriseerde importeur en distributeur van de myPOS producten van myPOS Europe Ltd.

Het myPOS-pakket en het online betaalplatform worden gepromoot en beheerd door myPOS Europe Ltd in Londen. De betaaldiensten en betaalrekeningen voor elektronisch geld voor EEA-landen worden geleverd door aangewezen banken of elektronisch geldinstellingen met vergunning.
myPOS package and platform are promoted and operated by myPOS Europe Ltd, London, UK. The payment services and accounts for e-money for EEA countries are provided by designated licensed banks or e-money institutions.