myPOS betaalknoppen en links aanmaken. Hiermee kunt u klanten eenvoudig via mail of via een website de mogelijkheid bieden om online te betalen zonder dat u hiervoor een complete webshop of internetkassa nodig heeft. Klanten kunnen een betaalknop ook afrekenen met iDeal.Binnen myPOS online kunt u standaard gebruik maken van de mogelijkheid om betaalknoppen en links aan te maken. Hiermee kunt u klanten eenvoudig via mail of via een website de mogelijkheid bieden om online te betalen zonder dat u hiervoor een complete webshop of internetkassa dient op te tuigen of in te richten. Klanten kunnen een betaalknop afrekenen met iDeal en creditcards.

Wat is het verschil tussen een betaalknop en een betaallink?

Het verschil is de vormgeving. Bij een betaalknop wordt daadwerkelijk ook een grafische knop gegenereerd. Kan zo op een website of in een email gezet worden. De betaallink is de 'kale' versie die op een website gebruikt kan worden maar ook in een email, chat of factuur geplakt kan worden. 

Naast een online betaling accepteren kunt u met een betaalknop en betaallink namelijk ook klantgegevens zoals naam, adres en telefoonnummer verzamelen. Hiermee hoeft u dus zelf geen klantgegevens te verzamelen en kunt u bijna het gehele bestelproces laten afhandelen door myPOS.

Dit is met name ideaal voor kleine webshops of 1-product-webwinkels (one-product shops). U hoeft dan immers geen hele webshop of online kassa aan te leggen. U maakt simpelweg een pagina met het product, de productinformatie en de prijs. Wanneer een klant het product wil aanschaffen, klikt hij of zij simpelweg op de betaalknop waarmee zowel de klantgegevens voor bestelling als de betaling worden gerealiseerd.

Voordelen van de myPOS betaalknop (PayButton)

 • Gebruik is gratis, u betaalt alleen transactiekosten bij een succesvolle transactie
 • Eenvoudig en snel betaalknoppen aanmaken. Inclusief omschrijving, valuta en vervaldatum
 • Uitgebreid beheer van uw betaalknoppen. U kunt bestaande betaalknoppen wijzigen, dupliceren of verwijderen.
 • Uitgebreide mogelijkheden tot het verzamelen van klantengegevens zoals naam, adres en e-mail tijdens het betaalproces
 • Ideale oplossing voor kleine webshops, een one product shop of een e-mail opt-in.

Kosten van een myPOS betaalknop

 • Er worden geen abonnementskosten in rekening gebracht.
 • U kunt alle betaalmethoden gebruiken zoals Maestro, VPAY, MasterCard en Visa.
 • Geaccepteerde bedragen worden direct in uw account bijgeschreven.
 • iDEAL transactie kost € 0,30. 
 • Refund/terugstorten (van een gedeelte van het bedrag) € 0,25.
 • Toeslag van een 0,5% op het normale transactietarief bij de debit- en creditcards. 

Hoe een betaalknop aanmaken?

Hieronder leggen we uit hoe u eenvoudig en snel een betaalknop aanmaakt

Stap 1

Log in in uw myPOS account en klik op het tabje ontvangen betalingen -> creëer betaalknop. U heeft nu gelijk de mogelijkheid alle gegevens van de knop in te vullen. Interessant is dat u kunt kiezen uit een bepaalde valuta voor de betaling en dat u mogelijkheden heeft tot het verzamelen van klantgegevens.

betaalknop aanmaken

Stap 2

U heeft nu de mogelijkheid om te kiezen welke extra klantgegevens de knop moet verzamelen. Deze gegevens vindt u terug bij de transactie in uw myPOS account. Optioneel kunt u ook extra knoppen of notificaties toevoegen.

betaalknop aanmaken

Stap 3

Nadat u de vereiste gegevens heeft ingevuld is de betaalknop gelijk actief. U kunt de betaalknop testen door op knop koop nu te klikken. De betaalknop kunt u eenvoudig integreren op uw website door de HTML code te kopiëren en plakken, dit werkt met de meeste websites en CMS systemen. Mocht u hiermee problemen ervaren, kunt u altijd contact opnemen.

betaalknop aanmaken

Stap 4

Tot slot kunt u al uw betaalknoppen beheren onder het kopje ontvangen betalingen -> betaalknoppen en betaallinks.

betaalknop aanmaken

Voor uw beeldvorming hoe een betaalpagina eruit ziet wanneer u op de betaalknop klikt.