Binnen myPOS online kunt u standaard gebruik maken van de mogelijkheid om betaalknoppen en betaallinks aan te maken. Hiermee kunt u klanten eenvoudig via mail of via een website de mogelijkheid bieden om online te betalen zonder dat u hiervoor een complete webshop of internetkassa nodig heeft.Binnen myPOS online kunt u standaard gebruik maken van de mogelijkheid om betaalknoppen en betaallinks aan te maken. Hiermee kunt u klanten eenvoudig via mail of via een website de mogelijkheid bieden om online te betalen zonder dat u hiervoor een complete webshop of internetkassa nodig heeft. Klanten kunnen een betaallink ook afrekenen met iDeal.

Wat is het verschil tussen een betaallink en een betaalknop?

Het verschil is de vormgeving. Bij een betaalknop wordt daadwerkelijk ook een grafische knop gegenereerd. Kan zo op een website of in een email gezet worden. De betaallink is de 'kale' versie die op een website gebruikt kan worden maar ook in een email, chat of factuur geplakt kan worden. 

Naast een online betaling accepteren kunt u met een betaalknop en betaallink namelijk ook klantgegevens zoals naam, adres en telefoonnummer verzamelen. Hiermee hoeft u dus zelf geen klantgegevens te verzamelen en kunt u bijna het gehele bestelproces laten afhandelen door myPOS.

Dit is met name ideaal voor kleine webshops of 1-product-webwinkels (one-product shops). U hoeft dan immers geen hele webshop of online kassa aan te leggen. U maakt simpelweg een pagina met het product, de productinformatie en de prijs. Wanneer een klant het product wil aanschaffen, klikt hij of zij simpelweg op de betaalknop waarmee zowel de klantgegevens voor bestelling als de betaling worden gerealiseerd.

Voordelen van de myPOS betaallink (PayLink)

  • Gebruik is gratis, u betaalt alleen transactiekosten bij een succesvolle transactie
  • Eenvoudig en snel betaallinks aanmaken. Inclusief omschrijving, valuta en vervaldatum
  • Uitgebreid beheer van uw betaallinks. U kunt bestaande betaallinks wijzigen, dupliceren of verwijderen.

Kosten van een myPOS betaallink

  • Er worden geen abonnementskosten in rekening gebracht.
  • U kunt alle betaalmethoden gebruiken zoals Maestro, VPAY, MasterCard en Visa.
  • Geaccepteerde bedragen worden direct in uw account bijgeschreven.
  • iDEAL transactie kost € 0,30. 
  • Refund/terugstorten (van een gedeelte van het bedrag) € 0,25.
  • Toeslag van een 0,5% op het normale transactietarief bij de debit- en creditcards. 

Hoe een betaallink aanmaken?

Hieronder leggen we uit hoe u eenvoudig en snel een betaallink aanmaakt

Stap 1

Log in in uw myPOS account en klik op het tabje ontvangen betalingen -> creëer betaallink.  U heeft nu gelijk de mogelijkheid alle gegevens van de betaallink in te vullen. Interessant om te weten is dat u verschillende valuta's kunt accepteren en uzelf een herinnering kunt laten sturen per SMS of e-mail als een betaling is voldaan.

paylink aanmaken

Stap 2

In de tweede stap heeft u de mogelijkheid de betaallink een vervaldatum te geven, aanvullende gegevens te vragen aan uw klant of notificaties in te stellen.

paylink aanmaken

Stap 3

In de derde stap krijg u de bevestiging en de link van de betaallink. Deze kunt u naar wens kopiëren.

paylink aanmaken

Stap 4

Via het menu ontvangen betalingen -> betaallinks kunt u uw betaallinks beheren, wijzigen of annuleren en zien hoe vaak een betaallink is gebruikt.

paylink aanmaken

Voor uw beeldvorming hoe het betalingsmenu van een betaallink eruit ziet.