Prestashop logoMet behulp van myPOS Checkout accepteert u eenvoudig en voordelig creditcard en iDeal betalingen in uw webshop. U heeft hiervoor geen extra software of ander account nodig, dit is een standaard functionaliteit van uw myPOS account.

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe u myPOS Checkout kunt activeren voor Prestashop.

Waarom kiezen voor myPOS Checkout voor uw Prestashop webshop?

 •  Eenvoudige integratie zonder extra kosten, accounts of software
 •  Standaard ondersteuning voor iDeal en creditcardtransacties
 •  Accepteer iDeal transacties tegen een scherp, vast tarief
 •  Mogelijkheid tot het afrekenen van uw klanten in verschillende valuta
 •  Extra functionaliteit zoals het aanmaken van betaallinks of betaalknoppen
 •  Mogelijkheid tot een versimpeld betaalmenu als uw webshop zelf klantgegevens verzamelt of een complex betaalmenu waarbij uw klant NAW gegevens tijdens het afrekenen invult. Handig voor eenvoudige webshops en gebruiksvriendelijk voor uitgebreide webshops.

Wat kost myPOS Checkout?

myPOS Checkout kent geen abonnements- of activatiekosten, u betaalt alleen voor elke succesvolle online transactie. De belangrijkste tarieven staan hieronder, bekijk voor alle tarieven ook de myPOS checkout pagina.

 • iDeal - 30 cent per transactie
 • Bancontact - 25 cent per transactie
 • Creditcards - vanaf 2.25% per transactie

Ondersteuning tijdens de installatie

Uiteraard helpen wij u graag verder tijdens de installatie van myPOS Checkout. Heeft u vragen of opmerkingen of komt u er niet uit? Onze support staat telefonisch en per e-mail voor u klaar van ma t/m za van 9:00 tot 17:00.

Installatiebestanden voor de myPOS Checkout plugin voor Prestashop

 • Versie 1.4 kunt u hier downloaden
 • Versie 1.5 of 1.6 kunt u hier downloaden
 • Versie 1.7 kunt u hier downloaden

myPOS Checkout videohandleiding voor Prestashop

Bekijk hieronder de Engelstalige instructievideo, een Nederlandstalige teksthandleiding vindt u onder de video.

myPOS Checkout teksthandleiding voor Prestashop

Stap 1

Ga naar het beheerpaneel van uw Prestashop en log in.

Stap 2

Upload het myPOS Checkout .zip bestand naar modules en services -> nieuwe module -> upload module.

Stap 3

Nadat de module is geupload klikt u op installeren. Wanneer een pop-up verschijnt, klikt u op verdergaan met installatie.

Stap 4

Om de myPOS Checkout te gebruiken dient u gegevens van uw myPOS account in te vullen. Log daarom in op uw myPOS account.

Stap 5

Ga nu naar het menu online -> alle winkels -> online winkel toevoegen. Vul daar de benodigde gegevens in van de webshop waarop u de myPOS Checkout plugin wilt gaan gebruiken.

Stap 6

U ziet onder het menu alle winkels nu het nieuwe winkelprofiel staan met uitgeschakeld. U dient nu eerst een paar beveiligingssleutels te genereren voor uw winkelprofiel zodat communicatie tussen myPOS en uw webshop veilig verloopt. Klik hiervoor op toetsen en klik vervolgens in onderstaand menu op nieuwe sleutels genereren.

Stap 7

U krijgt nu een pop-up te zien met 2 sleutels. Kopieer de prive sleutel naar het prive sleutel veld van myPOS Checkout plugin in Prestashop. Kopieer de publieke sleutel naar een kladblokvenster en sla dit lokaal op op uw computer met de naam myPOS certificate.txt

Stap 8

Upload nu het bestand op uw computer, myPOS certificate.txt door een nieuw certificaat toe te voegen. Vervolgens kunt u het door de server aangemaakte certificaat downloaden (mypos_public_certificat.txt)

Stap 9

Open nu mypos_public_certificate.txt en kopieer de sleutel naar het publieke sleutelveld van myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 10

Kopieer nu het store ID (eerste kolom van uw aangemaakte winkelprofiel) naar het store ID veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 11

Kopieer nu uw klantnummer (het tabje profiel in uw myPOS account) naar het klantnummer veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 12

Voer nu dit URL in onder het production URL veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

https://www.mypos.eu/vmp/checkout

Stap 13

Kopieer nu de Legenda toetsen (key index) naar het key index veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop en sla alle wijzigingen op.

Stap 14

U dient nu de plugin te activeren. Ga hiervoor naar modules en services -> betalingen en betaalkanalen en selecteer de module. Hier heeft u de mogelijkheid de module in- of uit te schakelen.

Instellingen en beperkingen

U heeft de mogelijkheid om valuta, groepen en landenbeperkingen toe te passen. U kunt eenvoudig uw voorkeuren aanvinken en de instellingen opslaan.

Afrekenen

Als u het stappenplan succesvol heeft voltooid, kunt u als het goed is de myPOS Checkout terugvinden in uw webshop.