Met behulp van myPOS Checkout accepteert u eenvoudig en voordelig creditcard en iDeal betalingen in uw webshop. U heeft hiervoor geen extra software of ander account nodig, dit is een standaard functionaliteit van uw myPOS account.

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe u myPOS Checkout kunt activeren voor Prestashop. myPOS Checkout is ook beschikbaar voor Woocommerce, Magento, Opencart, OS Commerce, Zencart en X-Cart. Kijk hiervoor op deze pagina.

Waarom kiezen voor myPOS Checkout voor uw Prestashop webshop?

  •  Eenvoudige integratie zonder extra kosten, accounts of software
  •  Standaard ondersteuning voor iDeal en creditcardtransacties
  •  Accepteer iDeal transacties tegen een scherp, vast tarief
  •  Mogelijkheid tot het afrekenen van uw klanten in verschillende valuta
  •  Extra functionaliteit zoals het aanmaken van betaallinks of betaalknoppen
  •  Mogelijkheid tot een versimpeld betaalmenu als uw webshop zelf klantgegevens verzameld of een complex betaalmenu waarbij uw klant NAW gegevens tijdens het afrekenen invult. Handig voor eenvoudige webshops en gebruiksvriendelijk voor uitgebreide webshops.

Installatiebestanden voor de myPOS Checkout plugin voor Prestashop

Versie 1.4 kunt u hier downloaden

Versie 1.5 of 1.6 kunt u hier downloaden

Versie 1.7 kunt u hier downloaden

myPOS Checkout videohandleiding voor Prestashop

Bekijk hieronder de Engelstalige instructievideo, een Nederlandstalige teksthandleiding vindt u onder de video.

myPOS Checkout teksthandleiding voor Prestashop

Stap 1: Ga naar het beheerpaneel van uw Prestashop en log in.

Stap 2: Upload het myPOS Checkout .zip bestand naar modules en services -> nieuwe module -> upload module.

Stap 3: Nadat de module is geupload klikt u op installeren. Wanneer een pop-up verschijnt klikt u op verdergaan met installatie.

Stap 4: Om de myPOS Checkout te gebruiken dient u gegevens van uw myPOS account in te vullen. Log daarom in op uw myPOS account.

Stap 8: Ga nu naar het menu online -> alle winkels -> online winkel toevoegen. Vul daar de benodigde gegevens in van de webshop waarop u de myPOS Checkout plugin wilt gaan gebruiken.

Stap 9: U ziet onder het menu alle winkels nu het nieuwe winkelprofiel staan met uitgeschakeld. U dient nu eerst een paar beveiligingssleutels te genereren voor uw winkelprofiel zodat communicatie tussen myPOS en uw webshop veilig verloopt. Klik hiervoor op toetsen en klik vervolgens in onderstaand menu op nieuwe sleutels genereren.

Stap 10: U krijgt nu een pop-up te zien met 2 sleutels. Kopieer de prive sleutel naar het prive sleutel veld van myPOS Checkout plugin in Prestashop. Kopieer de publieke sleutel naar een kladblokvenster en sla dit lokaal op op uw computer met de naam myPOS certificate.txt

Stap 11: Upload nu het bestand op uw computer, myPOS certificate.txt door een nieuw certificaat toe te voegen. Vervolgens kunt u het door de server aangemaakte certificaat downloaden (mypos_public_certificat.txt)

Stap 12: Open nu mypos_public_certificate.txt en kopieer de sleutel naar het publieke sleutelveld van myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 12: Kopieer nu het store ID (eerste kolom van uw aangemaakte winkelprofiel) naar het store ID veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 13: Kopieer nu uw klantnummer (het tabje profiel in uw myPOS account) naar het klantnummer veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

Stap 14: Voer nu dit URL in onder het production URL veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop.

https://www.mypos.eu/vmp/checkout

Stap 15: Kopieer nu de Legenda toetsen (key index) naar het key index veld van de myPOS Checkout plugin in Prestashop en sla all wijzigingen op.

Stap 16: U dient nu de plugin te activeren. Ga hiervoor naar modules en services -> betalingen en betaalkanalen en selecteer de module. Hier heeft u de mogelijkheid de module in- of uit te schakelen.

Instellingen en beperkingen: U heeft de mogelijkheid om valuta, groepen en landenbeperkingen toe te passen. U kunt eenvoudig uw voorkeuren aanvinken en de instellingen opslaan.

Afrekenen: Als u het stappenplan succesvol heeft voltooid kunt u als het goed is de myPOS Checkout terugvinden in uw webshop.