Woocommerce logoMet behulp van myPOS Checkout accepteert u eenvoudig en voordelig creditcard en iDeal betalingen in uw webshop. U heeft hiervoor geen extra software of ander account nodig, dit is een standaard functionaliteit van uw myPOS account.

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe u myPOS Checkout kunt activeren voor het populaire WooCommerce / WordPress platform.

Waarom kiezen voor myPOS Checkout voor uw WooCommerce webshop?

 • Eenvoudige integratie zonder extra kosten, accounts of software
 • Standaard ondersteuning voor iDeal en creditcardtransacties
 • Accepteer iDeal transacties tegen een scherp, vast tarief
 • Mogelijkheid tot het afrekenen van uw klanten in verschillende valuta
 • Extra functionaliteit zoals het aanmaken van betaallinks of betaalknoppen
 • Mogelijkheid tot een versimpeld betaalmenu als uw webshop zelf klantgegevens verzamelt of een complex betaalmenu waarbij uw klant NAW gegevens tijdens het afrekenen invult. Handig voor eenvoudige webshops en gebruiksvriendelijk voor uitgebreide webshops.

Wat kost myPOS Checkout?

myPOS Checkout kent geen abonnements- of activatiekosten, u betaalt alleen voor elke succesvolle online transactie. De belangrijkste tarieven staan hieronder, bekijk voor alle tarieven ook de myPOS checkout pagina.

 • iDeal - € 0,30 per transactie
 • Bancontact - € 0,25 per transactie
 • Creditcards - vanaf 2.25% per transactie

Ondersteuning tijdens de installatie

Uiteraard helpen wij u graag verder tijdens de installatie van myPOS Checkout. Heeft u vragen of opmerkingen of komt u er niet uit? Onze support staat telefonisch en per e-mail voor u klaar van ma t/m za van 9:00 tot 17:00.

myPOS Checkout handleiding voor WooCommerce

Een stap voor stap handleiding waarmee u alle stappen en mogelijkheden doorloopt om myPOS Checkout te activeren. Een videohandleiding van wordpress (engelstalig) vindt u helemaal onderaan deze pagina.

Stap 1

Log in op het beheergedeelte van uw WordPress website.

Stap 2

Ga naar Plugins -> Nieuwe Plugin en zoek de myPOS Checkout Plugin. Installeer en activeer vervolgens de Plugin.

Stap 3

Ga naar WooCommerce instellingen -> tab betalen en klik op het beheren van de myPOS Checkout module.

Stap 4

Om myPOS Checkout te activeren dient u onder Production options zes invoervelden in te vullen. In de komende stappen zullen we uitleggen waar u deze gegevens kunt vinden.

Stap 5

Log in op uw myPOS account.

Stap 6

Ga in het menu naar het kopje ontvang betalingen en klik op nieuwe online winkel toevoegen.

Stap 7

Vul de gevraagde gegevens in en klik op doorgaan en bevestigen (de website-URL is de site waarop u de module gaat plaatsen). Uniek is dat u kunt kiezen om een of meerdere verschillende transactievaluta's te accepteren en die ook te laten uitbetalen op verschillende vereffeningsrekeningen. Meer daarover kunt u hier lezen.

*** LET OP: vul bij website-URL de winkelwagen-URL in: bijvoorbeeld https://www.webshop.com/afrekenen ***

Stap 8

Uw website wordt zo spoedig mogelijk handmatig beoordeeld op eventuele onregelmatigheden. U kunt wel gewoon verder met het stappenplan. Onder het kopje alle winkels onder het menu ontvang betalingen ziet u nu uw nieuwe winkel staan. Het Winkel_ID (het nummer direct onder de winkelnaam) dient u in te vullen bij Store ID onder de WooCommerce instellingen.

Stap 9

Klik nu op het profielicoontje rechtsboven en op het tabje mijn gegevens. Uw klantnummer dient u in te vullen bij Client Number onder de WooCommerce instellingen.

Stap 10

Ga terug naar het tabje ontvangen betalingen -> online winkels en klik op uw nieuwe winkel.

Vervolgens klik u halverwege de pagina op 'toetsen' om een veiligheidscertificaat aan te maken voor uw webwinkel.

Stap 11

Vul een naam in voor uw privésleutel (bijvoorbeeld de winkelnaam). De website genereert nu een .txt bestand met de mypos_private_key. Open het bestand of sla het op, kopieer de volledig tekst in het bestand naar het veld Private Key onder de WooCommerce instellingen.

Stap 12

Nadat u de privesleutel heeft opgeslagen en op doorgaan klikt kunt u de mypos_public_key downloaden. Open het bestand of sla het op, kopieer de volledig tekst in het bestand naar het veld Public Key onder de WooCommerce instellingen.

Stap 13

Ga nu naar het tabje keys onder uw nieuwe winkel en kopieer de key index naar het veld production key index onder de WooCommerce instellingen. (Als u voor het eerst een sleutel aanmaakt is de key index altijd 1).

Stap 14

Onder Production URL vult u nu in 'https://www.mypos.eu/vmp/checkout' en klikt u op wijzigingen opslaan.

Stap 15

Ga terug naar het tabje online -> bekijk alle winkels en klik nu op het inschakelen van uw winkel profiel. Uw winkel profiel is nu succesvol geactiveerd en u kunt nu als alles juist is ingesteld uw klanten laten afrekenen met myPOS Checkout.

Stap 16

Optioneel is het instellen van een titel en beschrijving voor de myPOS Checkout module, deze verschijnen op de afrekenpagina van uw webshop. Let op! Vergeet niet Enable test mode uit te vinken anders kunt u foutmeldingen krijgen. Sla eventuele wijzigingen op voor u doorgaat!

Stap 17

Bekijk nu uw webshop en controleer of alles na behoren werkt. Als het goed is, ziet u bij betalingsmogelijkheden myPOS Checkout logo met de door u gekozen titel en beschrijving.

Voor uw beeldvorming ziet u hieronder hoe een kassapagina eruit ziet met myPOS Checkout. U kunt eventueel betaalmethoden wijzigingen (iDeal, Creditcard of iDeal + Creditcard) en meer invoervelden instellen. Lees hieronder hoe u dat doet.

Voor uw beeldvorming ziet u hier hoe een succesvolle betaling wordt weergegeven met myPOS Checkout.

Voor uw beeldvorming ziet u dat myPOS Checkout uw klant terugstuurt naar de reguliere bevestigingspagina op uw webshop.

Extra stap

Tot slot heeft u de mogelijkheid om optioneel extra instellingen te wijzigen.

 • Onder Payment method heeft u de mogelijkheid betalingsmethoden te wijzigen:
 • iDeal, uw klanten kunnen alleen betalen met iDeal
 • Card payment, uw klanten kunnen alleen betalen met creditcard
 • Alle, uw klanten kunnen met beide methoden betalen, de betreffende logo's worden ook weergegeven tijdens het afrekenen.

Onder Checkout form view heeft u de mogelijkheid om te bepalen hoe uitgebreid de kassapagina is

 • Met een ultra-simplified of simplified payment form vraagt de kassa uw klant alleen om betaalgegevens, zoals ook te zien is hierboven.
 • Met een full payment form kan uw klant ook NAW gegevens invullen zodat uw website deze niet hoeft te verzamelen. De ingevulde gegevens kunt u terugvinden onder uw myPOS account.

Videohandleiding (engelstalig) van de myPOS Checkout installatie voor WordPress