X Cart logoMet behulp van myPOS Checkout accepteert u eenvoudig en voordelig creditcard en iDeal betalingen in uw webshop. U heeft hiervoor geen extra software of ander account nodig, dit is een standaard functionaliteit van uw myPOS account.

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe u myPOS Checkout kunt activeren voor X-Cart Heeft u een ander systeem? 

Waarom kiezen voor myPOS Checkout voor uw X-Cart webshop?

  • Eenvoudige integratie zonder extra kosten, accounts of software
  • Standaard ondersteuning voor iDeal en creditcardtransacties
  • Accepteer iDeal transacties tegen een scherp, vast tarief
  • Mogelijkheid tot het afrekenen van uw klanten in verschillende valuta
  • Extra functionaliteit zoals het aanmaken van betaallinks of betaalknoppen
  • Mogelijkheid tot een versimpeld betaalmenu als uw webshop zelf klantgegevens verzamelt of een complex betaalmenu waarbij uw klant NAW gegevens tijdens het afrekenen invult. Handig voor eenvoudige webshops en gebruiksvriendelijk voor uitgebreide webshops.

Wat kost myPOS Checkout?

myPOS Checkout kent geen abonnements- of activatiekosten, u betaalt alleen voor elke succesvolle online transactie. De belangrijkste tarieven staan hieronder, bekijk voor alle tarieven ook de myPOS checkout pagina.

  • iDeal - € 0,30 per transactie
  • Bancontact - € 0,25 per transactie
  • Creditcards - vanaf 2.25% per transactie

Ondersteuning tijdens de installatie

Uiteraard helpen wij u graag verder tijdens de installatie van myPOS Checkout. Heeft u vragen of opmerkingen of komt u er niet uit? Onze support staat telefonisch en per e-mail voor u klaar van ma t/m za van 9:00 tot 17:00.

myPOS Checkout handleiding voor X-Cart

Een stap voor stap handleiding waarmee u alle stappen en mogelijkheden doorloopt om myPOS Checkout te activeren.

De myPOS Checkout plugin kunt u hier (versie 5.2) en hier (versie 5.3) downloaden.

Stap 1

Ga naar de beheeromgeving van uw X-Cart webshop en log in.

Stap 2

Ga naar modules en kies voor upload add-on.

Stap 3

Selecteer het bestand wat u bij stap 1 heeft gedownload, het bestand dient een .tar formaat te hebben.

Stap 4

Wacht tot het installatieproces is voltooid.

Stap 5

Wanneer de installatie succesvol is, vindt u de myPOS Checkout plugin terug onder recent geïnstalleerde modules.

Stap 6

Kies nu voor het configureren van de module om de juiste gegevens in te stellen.

Stap 7

Onder het menu beschrijving kunt u de naam en omschrijving van de myPOS Checkout wijzigen. Dit is hoe klanten de methode krijgen te zien tijdens het bestelproces.

Stap 8

Een overzicht van alle instellingen die moeten worden ingevuld, u kunt deze instellingen vinden in uw myPOS account in de volgende stappen.

Stap 9

Om de myPOS Checkout te gebruiken dient u gegevens van uw myPOS account in te vullen. Log daarom in op uw myPOS account.

Stap 10

Ga nu naar het menu online -> alle winkels -> online winkel toevoegen. Vul daar de benodigde gegevens in van de webshop waarop u de myPOS Checkout plugin wilt gaan gebruiken.

Stap 11

U ziet onder het menu alle winkels nu het nieuwe winkelprofiel staan met uitgeschakeld. U dient nu eerst een paar beveiligingssleutels te genereren voor uw winkelprofiel zodat communicatie tussen myPOS en uw webshop veilig verloopt. Klik hiervoor op toetsen en klik vervolgens in onderstaand menu op nieuwe sleutels genereren.

Stap 12

U krijgt nu een pop-up te zien met 2 sleutels. Kopieer de prive sleutel naar het prive sleutel veld van myPOS Checkout plugin in X-cart. Kopieer de publieke sleutel naar een kladblokvenster en sla dit lokaal op op uw computer met de naam myPOS certificate.txt

Stap 13

Upload nu het bestand op uw computer, myPOS certificate.txt door een nieuw certificaat toe te voegen. Vervolgens kunt u het door de server aangemaakte certificaat downloaden (mypos_public_certificat.txt)

Stap 14

Open nu mypos_public_certificate.txt en kopieer de sleutel naar het publieke sleutelveld van myPOS Checkout plugin in X-cart

Stap 15

Kopieer nu het store ID (eerste kolom van uw aangemaakte winkelprofiel) naar het store ID veld van de myPOS Checkout plugin in X-cart

Stap 16

Kopieer nu uw klantnummer (het tabje profiel in uw myPOS account) naar het klantnummer veld van de myPOS Checkout plugin in X-cart

Stap 17

Voer nu dit URL in onder het production URL veld van de myPOS Checkout plugin in X-cart

https://www.mypos.eu/vmp/checkout

Stap 18

Kopieer nu de Legenda toetsen (key index) naar het key index veld van de myPOS Checkout plugin in X-cart

Stap 19

Sla de wijzigingen op, als het goed is, kunt u nu als u uw webshop opent afrekenen met myPOS Checkout.

Handig om te weten

SSL-certificaat is vereist

De myPOS Checkout plugin zal niet werken zonder dat uw webshop is beveiligd met een SSL-certificaat (HTTPS protocol). In een dergelijk geval worden transacties automatisch teruggedraaid door het systeem.

HTTP response

Uw webshop server dient altijd de HTTP 200 OK response terug te geven aan de myPOS Checkout server. Elke andere response zal zorgen voor foutmeldingen of problemen tijdens het afrekenproces.