Accepteer eenvoudig pin- en creditcardbetalingen

Met myPOS kunt u overal pin- en creditcardbetalingen accepteren. De myPOS mobiele pinautomaten zijn uitgerust met WiFi en een simkaart. Dat maakt pinnen gemakkelijk overal in Nederland, België en zelfs in alle andere landen in Europa. Daarmee zijn de myPOS pinautomaten ideaal voor veel ambulante ondernemers zoals koeriers, horeca, taxichauffeurs en marktkooplui.

U ontvangt een mobiele betaalterminal (eventueel met bonprinter), een oplader, een eigen account en een creditcard. De voordelen van myPOS zijn: 

 • Accepteert Maestro, Bancontact, VPAY, MasterCard, Visa, AMEX en (China) Union Pay en JCB.
 • Directe uitbetaling van de transacties.
 • Direct toegang tot uw geld: overmaken of via de creditcard.
 • Met of zonder bonprinter leverbaar.
 • Geen app of andere software noodzakelijk.
 • Geen servicecontract en geen abonnementskosten.
 • Eenvoudige gratis activering. Geen installatiekosten.
 • Werkt in heel Europa, heeft Dynamic Currency Conversion (DCC) en accepteert vreemde valuta.
 • Enige betaalautomaat in Nederland die in Britse ponden, Zweedse of Deense kronen gezet kan worden.
 • NFC - contactloos betalen met passen en mobiele telefoons. 
 • Retourpinnen en refunds kunnen worden aan- en uitgezet.
 • Voldoet aan alle veiligheidsstandaarden.
 • Pre-autorisatie en MoTo mogelijkheden.
 • Twee tariefstructuren voor Nederland: 
  Transactietarief 1: voor EU pinpassen en creditcards: 1,8%, Non-EU 2,85%.
  Transactietarief 2: voor Nederlandse pinpassen (Maestro, VPay) van € 0,13 tot € 0,25 en overige pinpassen/creditcards: 2,5%.
 • Transactiestructuur voor België: € 0,25 voor Bancontact en 1,75% voor creditcards.
 • Internetverbindingen via SIM-kaart (GPRS) of Wifi.

Geen installatiekosten, abonnementen of servicecontract

Het mijnPIN-assortiment met myPOS betaalterminals is overzichtelijk. We hebben compacte myPOS pinautomaten zonder bonprinter voor € 99 (de myPOS Mini) en de prachtige mini ICE voor € 189. Onze alleskunner is de myPOS Combo pinautomaat, voorzien van een bonprinter, Wifi en GPRS en kost € 249. Al onze betaalautomaten zijn standaard voorzien van een multi-provider simkaart. Er komen geen verdere kosten bij: dus geen maandelijkse kosten, geen jaarlijkse kosten en zeker geen servicekosten.

Vergelijk dit maar eens met de Rabobank waar u bijna € 1000 kwijt bent aan een pinautomaat! Rekent u even mee? Voor een Verifone VX680 terminal betaalt u aan CCV € 649. Daarnaast mag u minimaal € 49 voor 'installatiekosten' afrekenen; dit zijn verplichte kosten omdat de terminal voor u geconfigureerd wordt. Gewoon een prijsopdrijvende actie dus. Jaarlijks bent u verder minimaal € 185 voor een servicecontract kwijt. Het servicecontract bestaat bij de meeste bedrijven uit een callcenter die u mag bellen, een garantie en eventueel reparatie van uw betaalterminal. Bij mijnPIN rekenen we daar het eerste jaar niets voor. U kunt deze mijnPIN-superservice voor slechts € 49 met 1 jaar verlengen. Al onze tarieven vindt u in het tarievenoverzicht.

Acceptatie en branches

myPOS heeft het soepelste acceptatiebeleid van Nederland en België. We weigeren geen ondernemers of ondernemingen uit bepaalde bedrijfstakken. Zo verwelkomen we diverse ondernemers die geen (creditcard) acceptatiecontract krijgen, omdat ze financiële diensten, erotische producten of vitaminepreparaten verkopen. Voorwaarde is wel dat de ondernemingsactiviteiten volgens de Nederlandse en Europese wetgeving legaal zijn. Een ken-uw-klant proces dient doorlopen te worden waarbij we de uiteindelijk belanghebbenden (UBO) identificeren en de ondernemingsactiviteiten controleren. Dat is onderdeel van de anti-witwas en anti-terrorisme-financieringswetgeving. Ondernemers die op 'zwarte lijsten' van MasterCard, Visa, JCB, (China) Union Pay of American Express staan kunnen we niet accepteren.

Een pinapparaat voor alle ondernemers - Geen onderscheid in branches

Huren van betaalautomaten

Bij veel aanbieders kunt u een pinautomaat huren. Als u een pinautomaat zonder contract wilt huren betaalt u tussen de € 20 en € 50 per dag. Met een langlopend huurcontract bent u altijd nog minimaal €30 per maand kwijt. Daarnaast bent u nog het nodige kwijt aan transactiebundels en extra diensten zoals het accepteren van creditcards. De meeste aanbieders vragen ook een flinke borgsom tot wel € 700. De myPOS betaalterminal is helemaal compleet: de mobiele contactloze pinautomaat en alle contracten voor de acceptatie van alle pinpassen en creditcards.

Hebt u tijdelijk veel terminals nodig? Voor bestaande klanten hebben we een mooie oplossing. Een myPOS D210 betaalterminal met bonprinter en SIM-kaart voor € 25 per week. De terminals kunt u eenvoudig aan uw bestaande myPOS-account koppelen en na afloop weer ontkoppelen. Interesse? Stuur ons dan een verzoek via sales@heightsmypos.com voor meer informatie.

We hebben een speciale sectie over het huren van een pinautomaat.

U maakt een keuze uit een variabele of vaste tariefstructuur

Transactietarieven Nederland

Voor de kosten van de transacties voor Nederlandse ondernemers kennen we twee soorten tariefstructuren. U maakt een keuze uit een variabel tarief of een vast tarief:

 1. Variabel tarief van 1,8% voor alle EU pinpassen en creditcards van Maestro, V PAY, MasterCard en Visa. Bancontact transacties (pinpas België) kosten altijd € 0,25 per transactie .
 2. Vast tarief voor Maestro/VPAY (Pin) en variabel tarief van 2,5% voor Europese pinpassen en creditcards. Het vaste tarief voor Maestro/VPAY is afhankelijk van het gerealiseerde aantal transacties per maand. Hoe meer pintransacties, hoe lager het tarief:
  • STANDAARD tarief: € 0,25 tot 150 transacties per maand.
  • MEDIUM tarief: € 0,17 minimal 150 transacties per maand.
  • LAAG tarief: € 0,13 minimaal 500 transacties per maand.

Voor beide tariefstructuren zijn de volgende kosten gelijk (ongeacht de gekozen tariefstructuur):

 • Voor non-EU passen en creditcards geldt een tarief van 2,85%.
 • De transactiekosten van JCB en (China) Union Pay bedragen 2,9%.
 • Voor American Express geldt een tarief van 3,0%.

Hoe meer u pint, hoe lager de kosten. Pintarief van 13, 17 of 25 cent mogelijk.

Hoe werken de staffels? Een paar voorbeelden.

Het hoogste aantal pintransacties (Maestro/VPAY) per maand bepaald het transactietarief (peildatum is de eerste dag van de maand). Dus als u in 1 maand 300 transacties heeft verwerkt dan wordt het transactietarief voor u € 0,17 per pintransactie. U valt niet meer terug. Dus ook als u de betaalterminal een aantal maanden verder niet gebruikt. Passeert u de 500 transacties per maand dan kost een pintransactie u voortaan slechts € 0,13.

Als u bijvoorbeeld de ene maand 400 transacties doet en vervolgens twee maanden lang 100 transacties dan bedragen uw transactiekosten altijd € 0,17 per transactie.

U begint altijd op het standaardtarief van € 0,25 per pintransactie. Op de eerste dag van de maand wordt op basis van de gerealiseerde aantallen de staffel ingesteld. myPOS verwerkt vanaf dat moment alle pintransacties tegen de lagere kosten. Gebruikt u de terminal een paar maanden niet? Geen zorgen, u valt nooit terug naar een hogere staffel. Het hoogste aantal pintransacties die u in maand verwerkt bepaald dus het transactietarief voor pintransacties. We stellen helaas geen lagere tarieven in op basis van prognoses/schattingen/verwachtingen. 

Transactietarieven België

Voor de kosten van de transacties voor Belgische ondernemers kennen we één tariefstructuur. Voor Bancontact-transacties wordt een vast bedrag van € 0,25 in rekening gebracht. Is het transactiebedrag lager dan € 10 dan bedragen de transactiekosten slechts € 0,08. Een variabel tarief van 1,75% wordt toegepast voor alle EU pinpassen en creditcards van Maestro, V PAY, MasterCard en Visa. Non-EU passen en creditcards 2,85%.

De transactiekosten voor MasterCard en Visa producten van buiten de EU bedragen 2,8%. De transactiekosten van JCB en (China) Union Pay bedragen 2,9%. Voor American Express geldt een tarief van 3,0%. Voor bepaalde bedrijfstakken zoals erotiek kunnen afwijkende tarieven gelden.

Betalen met een echte pinautomaat

De myPOS pinautomaten zijn complete echte mobiele betaalterminals. Niet te verwarren met de pin-readers die u voor een paar tientjes bij verschillende partijen (zoals Payleven, iZettle, SumUp of de SmartPin van de Rabobank) kunt kopen. De betaalapplicatie zit bij myPOS in de terminals zelf (net zoals bij de apparaten van CCV, Ingenico en WorldLine). U hoeft GEEN ingewikkelde apps of software op uw smartphone of tablet te installeren.

Hoe werkt het betalen met een mijnPIN betaalautomaat?
U tikt het bedrag op de terminal in. Uw klant stopt de pinpas of creditcard in de betaalterminal en tikt zijn pincode in. Een andere mogelijkheid is dat uw klant contactloos betaalt. De transactie wordt nu geautoriseerd. U en uw klant zien direct het resultaat op het scherm. Het bedrag van de transactie staat DIRECT op uw myPOS-account.

Contactloos NFC betalen op myPOS betaalterminal met PIN, creditcard en mobiel

Contactloos betalen

Met contactloos betalen rekent uw klant af door zijn betaalpas kort tegen de myPOS betaalautomaat aan te houden. Alle mijnPIN betaalautomaten zijn standaard voorzien van een NFC reader. Zo betalen uw klanten bedragen tot en met € 25 zonder pincode. Gemakkelijk en razendsnel! Wij ondersteunen de contactloze betaalkaarten van PayWave (Visa en VPAY), PayPass (Maestro en MasterCard), alle mobiele bankapps van ING/Rabobank/ABN AMRO en zelfs ApplePay en SamsungPay. Verreweg de meeste pinpassen in Nederland zijn voorzien van het Maestro-logo en werken via PayPass probleemloos op de myPOS betaalterminals.

Retourpinnen / refunds

Retourpinnen (in het Engels refund) is een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt een betaalpas in de myPOS betaalautomaat en u stort het bedrag terug op de bankrekening die hoort bij de betaalpas of creditcard die gebruikt is bij de retourpintransactie. De eerstvolgende werkdag krijgt uw klant via Retourpinnen het retourpinbedrag op zijn bankrekening gestort. Een retourpintransactie op vrijdag, zaterdag of zondag wordt zodoende op maandag op de bankrekening van uw klant bijgeschreven. Bij voorkeur geeft u uw klant een ondertekende retourpinbon mee als bewijs dat het geld gegarandeerd naar hem onderweg is. U kunt per betaalautomaat de Retourpinnen/refunds-functionaliteit via uw account aan- of uitzetten. Lees hier verder >>

Pre-autorisatie van creditcards

Voor hotels, motels, kamerverhuurders en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie functionaliteit. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en of het limiet wel toereikend is. De pre-autorisatie is geen betaling, maar een check. De pre-autorisatie is een tijdelijke inhouding van een bepaald bedrag, vaak gelijk aan één of twee nachten van de boeking. De pre-autorisatie kunt u altijd later omzetten in een betaling of annuleren mocht er op een andere manier betaald worden. Beschikbaar als u actief bent in de branches met de volgende Merchant Category Codes (MCC):

 • MCC 7011 (Lodging, Hotels, Motels, Resorts)
 • MCC 4722 (Travel Agencies and Tour Operators)
 • MCC 7512 (Automobile Rental Agency. not elsewhere classified)
 • MCC 4457 (Boat Leases and Boat Rentals)

De kosten van een pre-autorisatie zijn:

 • Een pre-autorisatie omzetten in een betaling: gratis, u betaald alleen het normale transactietarief.
 • Annuleren van een pre-autorisatie: 0,5% van de transactiewaarde.

Mail Order Telephone Order (MOTO)

Bij MOTO (Mail/Phone Order) transacties worden de transactiegegevens handmatig ingevoerd op de betaalterminal. Deze functionaliteit is handig als u bestellingen per telefoon, fax of post aanneemt en de klant met een creditcard wil betalen. U voert dan het kaartnummer en de vervaldatum in op uw terminal. MOTO is op verzoek en na onze goedkeuring beschikbaar. Het is beschikbaar als u actief bent in de branches met de volgende Merchant Category Codes (MCC):

 • MCC 7011 ( Lodging—Hotels, Motels, Resorts)
 • MCC 4722 (Travel Agencies and Tour Operators)
 • MCC 7512 (Automobile Rental Agency. not elsewhere classified)
 • MCC 4457 (Boat Leases and Boat Rentals)

De kosten van MOTO bedragen een toeslag van 0,5% op normale transactietarief. myPOS kan in bepaalde situaties met een borg werken die varieert tussen de 0% tot 10%.

Betaallinks

Dit is een variant op de Mail Order Telephone Order (MOTO) functionaliteit. U verstuurt de betaallink vanuit de terminal naar de klant per SMS. De klant klikt op de link in de SMS en wordt naar een betaalpagina doorgestuurd. Daar vult hij zijn betaalkaartgegevens in. U ontvangt het bedrag direct op uw myPOS-account. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle branches.

Referentienummers

Het afletteren (ook wel de reconciliatie) is met myPOS supereenvoudig. Bij iedere transactie kunt u een referentienummer meegeven. Dit referentienummer kan een factuurnummer, reserveringsnummer of producnummer zijn. In uw myPOS account kunt u eenvoudig op dit referentienummer zoeken. Bij elke transactie staat dit referentienummer vermeld. Zo weet u precies van wie dit bedrag is. Het referentienummer wordt ook getoond in de rapportages.

Geaccepteerde pinpassen en creditcards

Met myPOS kunt u zowel betalingen accepteren van pinpassen (Maestro en V Pay) als van creditcards (MasterCard, Visa, American Express, Union Pay en JCB). Dit  zijn verreweg de meest voorkomende pinpassen en creditcards. U betaalt een vast transactietarief van 1,8%, ongeacht of het een pinpas of creditcard is. U kunt ook voor een transactietarief waarbij u een vast bedrag € 0,25 voor Maestro betaalt. In uw online omgeving staan de transactiekosten apart gespecificeerd. Eenvoudig en overzichtelijk!
Alle pinpassen en creditcards kunt u met mijnPIN op uw pinapparaat accepteren

Fooien

Bij myPOS is het mogelijk om fooi te ontvangen via de betaalautomaat. Tot voor kort was het niet mogelijk om een fooi apart in te voeren bij het pinnen. Daarom werd op de betaalautomaat vaak het totaalbedrag inclusief fooi ingevoerd, of gaf de consument de fooi apart.

Door de fooi-mogelijkheid kan zowel met een pinpas en creditcard een aparte fooi via de betaalautomaat worden ontvangen. De betaalautomaten kunnen ook met meerdere medewerkers overweg. Iedere medewerker krijgt zijn eigen pincode. Uit de rapportages en de dagoverzichten kunt u de fooien altijd toerekenen aan de juiste medewerkers.


Gratis functionaliteit - Fooien accepteren op de myPOS betaalautomaten van mijnPIN

Internetverbinding

Een myPOS betaalautomaat stuurt de betalingsgegevens veilig via internet naar de financiële instellingen. Daarom heeft een myPOS mobiele betaalterminal een internetverbinding nodig. Deze kan via de standaard bijgeleverde simkaart of Wifi (via uw smartphone of Wifi accesspoint) worden gerealiseerd. Met een simkaart werkt de mobiele betaalterminal geheel zelfstandig.

Met onze unieke myPOS datacard en POSsim simkaart bent u altijd online. Wij beheren en monitoren de simkaart op afstand. De POSsim maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. De myPOS data is ulti-provider: maakt met Vodafone of KPN verbinding. Beide kaarten werken in de gehele Europese Unie.

Na de snelle installatie en activatie kunt u direct pin- en creditcardbetalingen accepteren. U hoeft geen app of andere software te installeren om betalingen te accepteren. Onze oplossing is eenvoudig, voordelig en 100% mobiel.

myPOS Account

myPOS werkt niet met derden-rekeningen of tussenrekeningen maar betaalt direct uit op uw myPOS account. Zo realiseren we de kortste doorlooptijd, sneller dan direct kunt u namelijk niet worden uitbetaald. Dit account en alle sub-accounts krijgen eigen IBAN nummers. Naast euro's kunt u vreemde valuta's accepteren en aanhouden. U kunt online of via een app uw transacties inzien en overschrijvingen naar andere bankrekeningen in binnen- en buitenland doen. Het account wordt bij activering van uw myPOS direct geopend. Het beheren van uw betaalterminals doet u vanuit deze myPOS account: het aanpassen van het logo op de bon of de bedrijfsbeschrijving wat op het afschrift van de klanten. U kunt de betaalterminals ook op afstand aan- en uitzetten. Met de myPOS Business MasterCard/VisaCard hebt u direct toegang tot het geld van uw myPOS account.

myPOS Business MasterCard of Visa Creditcard

Aan uw myPOS account is een myPOS Business creditcard van MasterCard of Visa gekoppeld. Deze kunt u gebruiken om betalingen te doen in winkels die MasterCard of Visa accepteren of om via een geldautomaat geld op te nemen. De MasterCard of VisaCard wordt meegeleverd in de myPOS doos en wordt tegelijkertijd met uw account en de terminal geactiveerd. U kunt er ook voor kiezen om geen creditcard te activeren. Als u veel terminals in gebruik neemt, dan kunt u zelf bepalen hoeveel creditcards u gaat activeren.

Veilig en betrouwbaar

De myPOS betaalterminals zijn gegarandeerd veilig en voldoen aan de hoogste EMV en PCI veiligheidsstandaarden, waardoor u pin- en creditcardbetalingen op eenvoudige èn veilige manier kunt accepteren. Alle verbindingen zijn versleuteld en beveiligd. De transactieverwerking voldoet aan de strenge PCI DSS v4.x veiligheidsstandaarden.

Accepteer in heel Europa

De myPOS betaalautomaten werken eenvoudig in heel Europa. Er is geen andere betaalterminal in Nederland die dat overigens kan: u hoeft bij myPOS daar niets voor in te stellen of apart aan te vragen. De standaardvaluta is de Euro. Bij het activeren van een terminal kunt u zelf kiezen in welke valuta transacties worden geaccepteerd. Fijn voor u en uw klanten als u in Groot-Brittanië, Zweden, Denemarken of Zwitserland de bedragen in Britse Ponden, Zweedse en Deense Kronen of Zwitserse Francs kunt invoeren (i.p.v. omrekent naar Euro's). De valuta's die we ondersteunen zijn:

 • Britse ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Deense kroon (DKK)
 • Noorse kroon (NOK)
 • Zweedse kroon (SEK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • Tsjechische kroon (CZK)
 • Hongaarse forint (HUF)
 • Roemeense leu (RON)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Kroatische kuna (HRK) 
 • IJslandse kroon (ISK)

U kunt meerdere myPOS betaalterminals met verschillende valuta's aan één myPOS account koppelen. U kunt zelf kiezen of deze valuta wordt omgerekend naar Euro's of andere valuta. Werkelijk uniek in Nederland.

Vragen

Wilt u meer weten over betalingen accepteren met myPOS? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990