Met het myPOS account beheert u uw pinapparaat, creditcard, website, Moto en veel meer

myPOS account: het geheim van de smid

Geaccepteerde bedragen worden direct uitbetaald op uw myPOS account. Zo realiseert u de kortste doorlooptijd. Naast euro's kunt u ook in andere valuta worden uitbetaald zoals in Britse Ponden of Zwitserse Franks. U kunt geld overmaken naar iedere willekeurige IBAN en SWIFT bankrekening in binnen- en buitenland.

Dit is de snelste manier van transactieverwerking en afhandeling van betaaltransacties in Nederland. Er zijn geen boekingsperioden en geen cut-off tijden. Transacties worden direct bijgeschreven ongeacht of het nu dag of nacht, weekend of een feestdag is.

Transactieoverzicht

U kunt uw real-time transactieoverzicht bekijken in de app of het online myPOS account. Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van al uw transacties. U ziet overzichtelijk de inkomende betalingen en de overboekingen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid transacties terug te betalen aan uw klanten.

Referentienummers

Het afletteren of de reconciliatie is met myPOS supereenvoudig. Bij iedere transactie kunt u een referentienummer meegeven. Dit referentienummer kan een factuurnummer, reserveringsnummer of productnummer zijn. In uw myPOS account kunt u eenvoudig op dit referentienummer zoeken. Bij elke transactie staat dit referentienummer vermeld. Zo weet u precies van wie dit bedrag is. Het referentienummer wordt ook getoond in de rapportages.

Rapportages

U kunt volledig gespecificeerde rapportages maken. De kostensoorten, de bedragen en de verschillende terminals staan in deze rapportages. Aan de rapportages zijn geen kosten verbonden. U genereert uw eigen rapportages en downloadt deze in PDF-format, kommagescheiden, MT940 of in een Excel-bestand. 

MT940

Maandelijks wordt een elektronische bankafschrift klaargezet in het MT940 formaat. Dit kunt u inlezen in uw administratiepakket waardoor veel (handmatig) werk wordt bespaard. De afletterfunctie in de administratiepakketten zorgt er voor dat al uw betaalkaarttransacties automatisch worden gekoppeld aan uw openstaande posten in de administratie.

IBAN

Uw myPOS account heeft een eigen uniek IBAN nummer. Op dit IBAN nummer kunt u geld ontvangen. U kunt ook naar iedere bankrekening in Europa (SEPA) en de wereld (SWIFT) geld overmaken. Wilt u ook andere valuta's aanhouden in uw myPOS account? Dat kan; dan krijgt iedere valuta zijn eigen IBAN nummer. Zo kunt u rechtstreeks bedragen overmaken zonder de kosten van het omwisselen van valuta's.

Vreemde valuta - Multi Currency

Met de myPOS betaalautomaten kunt u heel veel verschillende valuta's accepteren. U kunt ervoor kiezen om bepaalde valuta's niet om te laten rekenen naar euro's, maar uw tegoeden in verschillende valuta's aan te houden. Standaard is dit de Euro maar ook Dollars, Britse Ponden of Zwitserse Franks zijn mogelijk. Betaal en ontvang dus in vreemde valuta. Dit is heel handig als u zaken doet in het buitenland. Iedere 'vreemde valuta'-sub-account krijgt zijn eigen IBAN nummer. Er worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht in tegenstelling tot onze concullegae. Vergelijk dit bijvoorbeeld met de ING Bank die hier minimaal € 7,50 per maand voor vraagt. Bij myPOS is zelf overboeken tussen de vreemde valuta's gratis. De omwisselkoersen worden dagelijks in uw account geactualiseerd. U kunt dus valuta kopen en verkopen wanneer het u schikt. U kunt in uw myPOS account de volgende vreemde valuta's aanhouden:

 • Britse Ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Roemeense leu (RON)
 • Japanse Yen (JPY)
 • Kroatische Kuna (HRK)
 • Tjechische Kroon (CZK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • IJslandse Kroon (ISK) 

Meer informatie bij vreemde valuta in Europa accepteren.

Veilig

De App en de online omgeving voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Bij het online inloggen wordt - naast de door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord - iedere keer een unieke SMS code gegenereerd. Deze ontvangt u op uw mobiele telefoon. Deze twee-stap beveiliging is nu gemeengoed aan het worden. Het is een combinatie van wat u weet (gebruikersnaam en wachtwoord) en wat u hebt (een apparaat dat een unieke code genereert).

Meerdere terminals

U kunt een onbeperkt aantal terminals aan uw myPOS account koppelen. U beheert ze allemaal vanuit deze omgeving. Zo ziet u in één oogopslag welke transactie door welke terminal is geaccepteerd. U kunt de namen van de terminals wijzigen of uw bedrijfslogo op de bon laten afdrukken. Mocht het nodig zijn, dan kunt de terminal op afstand uitschakelen. Ook het instellen van valuta's voor (bepaalde) terminals doet u vanuit dit account.

Kosten

Het myPOS account heeft geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Daarnaast zijn er geen additionele kosten verbonden aan het gebruik van online diensten of een betaalpas. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke kostenstructuren van alle Nederlandse banken. Betalingen die u doet met de myPOS Business MasterCard zijn altijd gratis.

De enige kosten die myPOS in rekening brengt zijn de volgende:

 • € 3,00 voor het overschrijven van bedragen van de myPOS betaalrekening naar een andere IBAN bankrekening.
 • € 2,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) in de EU.
 • € 4,00 voor een geldopname bij een ATM (geldautomaat) buiten de EU.

Maakt u bijvoorbeeld maandelijks het saldo over naar uw reguliere bankrekening, dan bent u maandelijks slechts € 3,00 kwijt. Ook boekhoudkundig is dit een stuk eenvoudiger, doordat u de acceptatie van pinpassen en creditcards apart houdt van uw overige opbrengsten en uitgaven. Alle tarieven staan overigens in het tarievenoverzicht.

App - online toegang

myPOS om pinapparaat, creditcard en transacties in te zien

Met de gratis app van myPOS heeft u altijd en overal inzage in uw myPOS-transacties. Alle transacties van alle betaalterminals zijn te zien. U kunt zelfs de details van iedere transactie opvragen. De instellingen van alle betaalterminals kunt u bekijken. De instellingen van uw gratis myPOS creditcard kunt u ook met deze myPOS app beheren. Wilt u een bedrag overboeken van uw myPOS account naar een willekeurige bankrekening? Dat kan natuurlijk met de myPOS app.

De gratis myPOS app kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. De app is beschikbaar in de Apple Appstore (IOS), Google Play Store (Android).

myPOS account Apple app om pinapparaat te beheren myPOS account Android app om betaalterminal te beheren

Vragen

Wilt u meer weten over het myPOS account? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990