myPOS data card en POSsim

De meeste myPOS betaalterminals zijn standaard voorzien van een simkaart. Het beheer wordt door myPOS en mijnPIN op afstand gedaan. Hier heeft u geen omkijken naar. Haal niet zomaar een simkaart uit een betaalterminal daar deze automatisch geblokkeerd wordt als deze in een andere betaalterminal of apparaat wordt gestopt. Als u de simkaart wilt verwisselen dan neemt u contact op met onze support op telefoonnummer +31 13 7820990 of support@mijnpin.nl.

Providers

Wilt u toch een andere simkaart gebruiken ga dan eerst bij de provider na of deze data toestaat. Niet iedere provider biedt de mogelijkheid om met een (prepaid) simkaart te internetten zonder bundel. Wij adviseren KPN simkaarten omdat internet zonder bundel (nog) mogelijk is. Telfort, de dochteronderneming van KPN, heeft deze functie niet. Telfort simkaarten kunnen daarom niet gebruikt worden in onze PIN-terminals.

Formaat SIM kaart

In de myPOS Mini, myPOS Combo en myPOS S920 mobiele betaalterminals past het standaard formaat SIM. In de myPOS mini ICE past een micro-sim kaart. Breek de SIM-kaart daarom niet zomaat uit. Hebt u een ander kleiner formaat gebruik dan een adapter voor micro en nano SIM's? Hou er dan wel rekening mee dat niet alle nano-SIM's correct werken via een adapter.

Activeer uw SIM kaart

Controleer of uw SIM kaart geactiveerd is. Vraag desnoods naar het activeringsproces van de SIM-kaart bij de telefoonwinkel of aan de helpdesk van de telefonie-provider. De KPN prepaid SIM kaart is al door KPN geactiveerd. Bij Lebara moet u voor de activatie naar het telefoonnummer 1244 bellen en de taal selecteren. Niet iedereen heeft een telefoon waar een normale SIM-kaart in kan. Laat dit dan ook in de telefoonwinkel voor u doen.

2G, 3G of 4G

De SIM kaart van uw provider dient minimaal 2G internet te ondersteunen. SIM kaarten van providers die alleen met 3G of 4G internet werken, kunnen niet in alle myPOS betaalterminals gebruikt worden. Bij twijfel graag onze support bellen of mailen.

Registreer of waardeer uw SIM kaart op

Indien u een prepaid SIM kaart aanschaft, staat er een beperkt saldo op. Pas na registratie krijgt u het volledige saldo en faciliteiten. Dit doet u op de website van uw telefonie-provider.

Gebruik in het buitenland

Zorg ervoor dat uw APN-instellingen correct zijn ingesteld. Recentelijk heeft de KPN haar voorwaarden aangepast. Internet is niet toegankelijk met het starttegoed bij de aanschaf of met het bonustegoed. U dient uw saldo dus op te waarderen met een bedrag. Dit is ook bij andere providers het geval. Let er ook op dat uw provider in het buitenland minimaal 2G internet levert. Er zijn providers die alleen op 3G of 4G werken.

Voicemail

Zet via de online self service van de provider de voicemail uit of laat dat door de provider doen.

SIM kaart installeren

U dient de SIM kaart in het SIM-slotje te steken op de hieronder gegeven manier. Zorg ervoor dat u de SIM kaart er goed inschuift. De SIM kaart kan op twee manieren in het slot geplaatst worden. De juiste manier is dat de SIM kaart bijna niet zichtbaar is. Op de foto's hieronder staat de juiste montagewijze vermeld. Als de SIM goed is geïnstalleerd, krijgt u de melding APN. Onderaan deze pagina staan voor verschillende providers de combinaties van APN's, usernames en passwords.

Onze instructievideo's staan vermeld op ons YouTube kanaal: www.youtube.com/c/Heightsmypos

myPOS Mini en Combo

Bij de Mini zitten twee sloten. De SIM kaart moet in de bovenste gleuf geplaatst worden. Mocht er bij eerste keer opstarten, of bij verwisselen van SIM-kaart om de APN-settings gevraagd worden, dan kunt u deze settings per provider verder op deze pagina terugvinden.

myPOS Combo

Bij de myPOS Combo zitten twee sloten. De SIM kaart moet in de onderste gleuf geplaatst worden. Zorg ervoor dat u de SIM er op de juiste manier insteekt. Met een beetje kracht krijgt u hem er namelijk ook op een andere manier, maar foute manier, geplaatst. Controleer dus of u de SIM in de gleuf heeft geplaatst zoals het op de foto met het groene vinkje wordt aangegeven.

In deze afbeelding ziet u hoe de SIM-kaart CORRECT is geplaatst. De simkaart is niet onder de plastic houder geplaatst maar tussen de pinnetjes en de metalen houder.


In onderstaande afbeelding ziet u hoe de SIM-kaart FOUTIEF is geplaatst. De simkaart is niet onder de plastic houder geplaatst maar tussen de pinnetjes en de metalen houder.Mocht er bij eerste keer opstarten, of bij verwisselen van SIM-kaart om de APN-settings gevraagd worden, dan kunt u deze settings per provider verder op deze pagina terugvinden.

myPOS Combo

De SIM-kaart dient bij de myPOS Combo als volgt geplaatst te worden:

  • Verwijder de batterij. U ziet dan het compartiment zoals hieronder afgebeeld

  • Rechtsonder ziet u locatie waar de SIM-kaart geplaatst moet worden. Ook deze SIM-kaart dient van het standaard formaat te zijn. De schuine hoek hoort links-boven te zitten en de contacten naar beneden.
  • Hieronder ziet u een afbeelding hoe de SIM-kaart (in dit voorbeeld een nano SIM-kaart in een adapter) geplaatst moet worden. De schuine hoek hoort links-boven te zitten en de contacten naar beneden.

myPOS Combo SIM-kaart plaatsen

  • Hieronder ziet u een afbeelding hoe de SIM-kaart (in dit voorbeeld een nano SIM-kaart in een adapter) is geplaatst.
  • De schuine hoek hoort links-boven te zitten en de contacten naar beneden.


myPOS Combo SIM-kaart geplaatst

  • Plaats nu de batterij terug. Start de myPOS Combo op en selecteer nu "SIM-card" als verbindingstype. Mocht er om de APN-settings gevraagd worden, dan kunt u deze per provider hieronder terugvinden.

APN

Provider: mijnPIN SimPOS (SimPoint)
APN: simpoint.m2m
user: niet nodig
password: niet nodig


Provider: KPN

APN adres: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Lebara
APN adres: multimedia.lebara.nl
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Lyca
APN adres: data.lycamobile.nl
Gebruikersnaam: lmnl
Wachtwoord: plus

Provider: Vodafone (particulier!)
APN adres: live.vodafone.com
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

Provider: Vodafone (zakelijk!)
APN adres: office.vodafone.nl
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

Provider: T-Mobile
APN adres: internet
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Bliep
APN adres: internet.arta
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Hollandse Nieuwe
APN adres: data.dataxs.mobi
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Simyo
APN adres: internet
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Provider: Proximus
APN adres: internet.proximus.be
Gebruikersnaam: niet nodig
Wachtwoord: niet nodig

Vragen

Wilt u meer weten over het installeren van een simkaart in een myPOS betaalautomaat? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990