Met myPOS kunt u overal in Europa pinbetalingen accepteren en kunt u pinbetalingen accepteren in vreemde valuta. Dat maakt onze pinautomaten ideaal voor internationaal gerichte ondernemers. Of u nu een taxichauffeur bent die passagiers naar Brussel brengt of een internationaal optredende artiest. myPOS versimpelt en vergemakkelijkt uw geldstromen.

U heeft standaard de mogelijkheid om klanten af te laten rekenen in uw eigen valuta, deze functie wordt Dynamic Currency Conversion (DCC) genoemd. Aanvullend heeft u zelfs de mogelijkheid om pinbetalingen te accepteren in vreemde valuta.

U kunt een klant dus laten pinnen in Ponden en dit in Euro’s laten storten op uw myPOS account of u kunt een klant laten pinnen in Ponden en dit laten storten in Ponden op uw myPOS account.

Deze functionaliteit is gratis! Er worden geen extra kosten voor acceptatie in andere valuta of DCC in rekening gebracht.

Accepteer transacties in heel Europa en in vreemde valuta

Bij het activeren van de terminal kunt u zelf kiezen in welke valuta’s transacties geaccepteerd kunnen worden zonder extra kosten. Op dit moment zijn de volgende valuta’s ondersteund;

Ondersteunde valuta's

Ondersteunde valuta's van de myPOS pinautomaten

U heeft de mogelijkheid om per terminal een valuta in te stellen en meerdere valuta's te koppelen myPOS account!

In uw myPOS account kunt u aparte vreemde valuta sub-accounts aanmaken. U kunt zelf kiezen of de vreemde valuta direct wordt omgezet in euro's of op een vreemde valuta sub-account wordt gezet. Ook kunt u ervoor kiezen om aan die vreemde valuta sub-account een creditcard in die valuta te koppelen. U hebt veel mogelijkheden om uw myPOS betaalterminals en account in te richten conform uw eisen en wensen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Nederlandse ondernemers in Zweden, Denemarken of Groot-Brittannië

Bent u een ondernemer in Zweden, Denemarken of Groot-Brittannië dan zijn onze betaalterminals helemaal een uitkomst. Vaak is het lastig of duur om lokaal een bankrekening te krijgen als buitenlandse ondernemer, daardoor kunt u lokaal geen betaalterminal aanvragen. Met onze betaalterminals bent u toch in staat om in het buitenland in buitenlandse valuta betalingen te accepteren. Accepteert probleemloos Zweedse, Deense of Noorse kronen en Britse ponden.

Heel prettig voor de klanten van deze ondernemers dat ze in hun lokale valuta kunnen betalen. myPOS betaald alle geaccepteerde bedragen direct - binnen 1 seconde - uit op het myPOS-account. Met de EU-simkaart die standaard in alle betaalterminals zit kunnen ondernemers altijd via de sterkste telecomprovider - in de gehele EER - transacties accepteren.

Accepteert vreemde valuta met behulp van Dynamic Currency Conversion (DCC)

Met Dynamic Currency Conversion (DCC) kunnen uw buitenlandse klanten in hun eigen valuta betalen, terwijl u gewoon in euro’s wordt betaald. Uw klanten zien dus meteen hoeveel zij uitgeven en dus niet pas als het bedrag is afgeschreven. Door deze zekerheid zullen ze eerder geneigd zijn bij u te besteden. Daarnaast kunnen zakelijke klanten direct declareren met de transactiebon. De DCC-functionaliteit is gratis en staat automatisch aan.

Zo krijgt een Japanse klant automatisch het bedrag in yens en een Amerikaan in dollars te zien. Deze wisselkoers is gegarandeerd. U krijgt het bedrag in euro's betaald. U kunt de DCC functionaliteit eenvoudig zelf op de betaalterminal aan of uit zetten.

Bedrijf in een ander Europees land

europa illustratieBent u als ondernemer actief in een andere land dan kunt u ook gewoon gebruik maken van de myPOS betaalterminals. Bijvoorbeeld wanneer u een camping, hotel, groothandel of winkel heeft in Frankrijk, Spanje of Duitsland. U heeft dan de mogelijkheid een terminal te bestellen en deze op uw Franse, Spaanse of Duitse bedrijf te activeren.

Afhankelijk van het land waar u gevestigd bent betaald u wel een andere tariefstructuur voor het accepteren van transacties. De scherpe vaste tarieven voor Maestro, Vpay en Bancontact (pinpastransacties) zijn alleen beschikbaar in Nederland en België. Een volledig landenoverzicht met bijbehorende tarieven treft u hieronder aan.

Let op! Het land waarin de statutaire zetel van uw bedrijf is gevestigd is het tarief wat van toepassing zal zijn op uw bedrijf.

Voor Nederlandse en Belgische ondernemers gelden aangepaste, extra voordelige tarieven. Kijk hiervoor op de tarievenpagina.

Standaard tariefstructuur Europa

Maestro, VPay, Mastercard, Visa: Standaardkaarten 1,75%, zakelijk 2,75%, niet-EEA 2,85%

Geldig in: Andorra, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

Tariefstructuur Duitsland

Alle VPay/Maestro kaarten 1%, Alle Mastercard/Visa kaarten 2,75%

Tariefstructuur Zwitserland

Alle Maestrokaarten 0,30 CHF + 0,1%, VPay kaarten 1 CHF, Zwitserse creditcards 1,75%, Europese (EER) kaarten 1,99%, Zakelijk 2,75%, Niet-EEA 2,8%

Tariefstructuur overzeese Franstalige eilanden

Standaardkaarten 1,99%*, zakelijke 3%, niet-EEA 3,4%**
*2,10% voor Mayotte en Reunion
**3,65% voor Mayotte en Reunion

Geldig in: Frans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Reunion, Saint Martin

Vragen?

Wilt u meer weten in welke landen u de myPOS betaalterminals kunt gebruiken? Wilt u meer weten over DCC of de vreemde valuta? Hebt u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00.

bel 013 7820990