Accepteer in heel Europa CHF SEK NOK DKK GBP HUF BGN

Met myPOS kunt u altijd en overal in Europa betaalkaarten accepteren in euro's en in alle vele andere Europese valuta's. 

De myPOS betaalterminals zijn ideaal voor internationaal opererende ondernemers. Of u nu als taxichauffeur passagiers naar Brussel brengt, in Zweden bloemen verkoopt of een beroemde artiest bent. Deze multi-valuta-functionaliteit is gratis. Er worden geen instelkosten voor acceptatie in andere valuta in rekening gebracht.

U kunt een klant laten betalen in Britse ponden en dit in euro’s of in Britse ponden laten bijschrijven.

Ondersteunde valuta's

Ondersteunde valuta's van de myPOS pinautomaten

U heeft de mogelijkheid om per terminal een valuta in te stellen en meerdere valuta's aan te houden in uw myPOS-account

Dat gaat heel eenvoudig. In uw myPOS-account kunt u aparte vreemde valuta sub-accounts aanmaken. U koppelt zelf een betaalterminal aan een van deze valuta sub-accounts. Accepteert u in Zwitserse francs en is de betaalterminal aan uw Zwitserse franc sub-account gekoppeld dan wordt er dus niets omgewisseld.

U kunt aan elk vreemde valuta sub-account ook een creditcard in die valuta koppelen. U kunt in de volgende valuta uitbetaald worden:

 • Britse ponden (GBP)
 • Amerikaanse dollars (USD)
 • Zwitserse Frank (CHF)
 • Deense kroon (DKK)
 • Noorse kroon (NOK)
 • Zweedse kroon (SEK)
 • Poolse zloty (PLN)
 • Tsjechische kroon (CZK)
 • Hongaarse forint (HUF)
 • Roemeense leu (RON)
 • Bulgaarse lev (BGN)
 • Kroatische kuna (HRK) 
 • IJslandse kroon (ISK)

Wisselkoersen

U heeft te maken met een wisselkoers als de valutasoort van een geaccepteerde betaalkaarten, een uitgaande of inkomende overboeking of een betaling met de myPOS creditcard niet hetzelfde is als de valutasoort van uw (sub)-account. De aan- en verkoopkoersen staan online maar ook in uw myPOS-account. Deze koersen zijn elke werkdag rond 9.00 uur beschikbaar.

Zakendoen in Zweden, Denemarken of Groot-Brittannië

Bent u een ondernemer in Zweden, Denemarken of Groot-Brittannië dan zijn onze betaalterminals helemaal een uitkomst. Vaak is het lastig of duur om lokaal een bankrekening te krijgen als buitenlandse ondernemer, daardoor kunt u lokaal geen betaalterminal aanvragen. Met onze betaalterminals bent u toch in staat om in het buitenland in buitenlandse valuta betalingen te accepteren. Accepteer probleemloos Zweedse, Deense of Noorse kronen, Zwitserse francs en Britse ponden met de myPOS betaalterminals.

Heel prettig voor de lokale klanten van deze ondernemers is dat ze dus in hun lokale valuta kunnen betalen. myPOS schrijft alle geaccepteerde bedragen direct (binnen 1 seconde) bij op het myPOS-account. Met de bijgeleverde data-simkaart kunnen ondernemers altijd via de 'sterkste' telecomprovider in heel Europa betaalkaarten accepteren met een myPOS betaalterminal.

Uw klant betaalt in zijn eigen valuta met Dynamic Currency Conversion (DCC)

Met Dynamic Currency Conversion (DCC) kunnen uw buitenlandse klanten in hun eigen valuta betalen. U ontvangt de bedragen in de valuta die u heeft ingesteld op uw account (euro's of een andere vreemde valuta). Uw klanten zien dus meteen hoeveel ze moeten afrekenen in hun eigen valuta en komen niet voor verassingen te staan als ze hun afschrift (thuis) zien. Zo krijgt een Japanse klant automatisch het bedrag in yens en een Amerikaan in dollars te zien. Deze wisselkoers is gegarandeerd. U krijgt het bedrag in de valuta waar u uw betaalterminal aan heeft gekoppeld (meestal euro's). De DCC-functionaliteit is gratis en staat automatisch aan.

 

Nederlanders met een bedrijf in een ander Europees land

Bedrijf in een ander Europees land

Bent u als Nederlandse ondernemer actief in een andere land dan kunt u ook eenvoudig de myPOS betaalterminals bij mijnPIN bestellen. Bijvoorbeeld wanneer u een camping, hotel, groothandel of winkel heeft in Frankrijk, Spanje of Duitsland. U heeft dan de mogelijkheid een terminal bij ons te bestellen en deze op uw Franse, Spaanse of Duitse bedrijf te activeren.

Afhankelijk van het land waar u gevestigd bent betaalt u een andere tariefstructuur voor het accepteren van betaalkaarten. De vaste tarieven voor Maestro en Vpay zijn alleen beschikbaar voor Nederlandse ondernemers die met hun bedrijf gevestigd zijn in Nederland.

Let op! Het land waarin de statutaire zetel van uw bedrijf is gevestigd is het tarief wat van toepassing zal zijn op uw bedrijf.

Standaard tariefstructuur Europa

Maestro, VPay, Mastercard, Visa: Standaardkaarten 1,75%, zakelijk 2,75%, niet-EEA 2,85%

Geldig in: Andorra, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

Tariefstructuur Duitsland

Alle VPay/Maestro kaarten 1%, Alle Mastercard/Visa kaarten 2,75%

Tariefstructuur Zwitserland

Alle Maestro betaalkaarten 0,30 CHF + 0,1%, VPay kaarten 1 CHF, Zwitserse creditcards 1,75%, Europese (EER) kaarten 1,99%, Zakelijk 2,75%, Niet-EEA 2,8%

Tariefstructuur overzeese Franstalige eilanden

Standaardkaarten 1,99%*, zakelijke 3%, niet-EEA 3,4%**
*2,10% voor Mayotte en Reunion
**3,65% voor Mayotte en Reunion

Geldig in: Frans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Reunion, Saint Martin

Vragen?

Wilt u meer weten in welke landen u de myPOS betaalterminals kunt gebruiken? Wilt u meer weten over DCC of de vreemde valuta? Heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00.

bel 013 7820990