Voor hotels, motels, B&B, hostels, campings en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie functionaliteit. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en of reserveert u alvast een bedrag op de creditcard.Voor hotels, motels, B&B, hostels, campings en autoverhuurders biedt myPOS de pre-autorisatie-functionaliteit. Door het pre-autoriseren van een creditcard bent u er zeker van dat de gebruikte creditcard geldig is en reserveert/blokkeert u alvast een bedrag op de creditcard. Zo kunt u altijd zeker van zijn dat uw rekening te zijner tijd altijd betaald kan worden. Voor verhuurbedrijven is het prettig dat ze ook forse schades bij een klant in rekening kunnen brengen én deze rekening ook voldaan kan worden.

Hoe werkt pre-autorisatie van creditcards

De pre-autorisatie is geen betaling, maar een tijdelijke reservering/inhouding van een bepaald bedrag op de creditcard van de klant. Bij hotels is het bijvoorbeeld vaak gelijk aan één of twee nachten van de boeking. De pre-autorisatie kunt u altijd later omzetten in een betaling mocht de klant bijvoorbeeld niet komen opdagen - de welbekende 'no-shows'. U kunt een pre-autorisatie ook annuleren mocht er op een andere manier betaald worden. 

Hoe kunt u gebruik maken van de pre-autorisatie functionaliteit?

Omdat een pre-autorisatie doorgaans fraudegevoeliger is dan een gewone betaling is deze functionaliteit alleen beschikbaar op verzoek en na onze goedkeuring. We beoordelen elke aanvraag afzonderlijk. De volgende bedrijfsactiviteiten komen bijna altijd in aanmerking voor pre-autorisatie:

  • MCC 7011 B & B, hostels, camping, hotels, motels en Resorts.
  • MCC 4722 Reisbureau's en tour operators. 
  • MCC 7512 auto- en scooterverhuur en andere verhuurders van voertuigen.
  • MCC 4457 botenverhuur.

De SBI-codes die op uw KVK/KBO-uittreksel zijn belangrijk bij de aanvraag voor de MOTO-functionaliteiten.

De kosten van een pre-autorisatie

  • Een pre-autorisatie omzetten in een betaling: gratis, u betaalt het normale transactietarief.
  • Annuleren van een pre-autorisatie: 0,5% van de transactiewaarde.

Vragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van pre-autorisatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op 013 7820990 op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00.

bel 013 7820990